Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 30 лева

Аминокиселини Biovea Acetyl L-carnitinе 120 капсули цена 76.00 лв.

  • Модел 120 капсули
  • Наличност Не е наличен
  • 76,00 лв.


Бърза поръчка

Аминокисели Biovea Acetyl L-carnitinе и Alpha Lipoc Acid 650mg 120 капсули - цена 76.00 лв. е хранителна добавка и мощен антиоксидант, който регулира холестерола и служи за здраво сърце.

Аминокиселината на Biovea предотвратява сърдечно-съдовите проблеми, намалява стойностите на холестерола. Намалява инсулиновата чувствителност и регулира кръвната захар. Предпазва от появата на очни проблеми, подпомага при загуба на костна маса. Помага на тялото в процеса на изгаряне на мазнини и предотвратява натрупването им. Повишава енергията в клетките и забавя стареенето.

Състав: Ацетил-Л-карнитин 500 мг, Алфа-липоева киселина 150 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула един до четири пъти дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 120 капсули в контейнер

Biovea Ацетил L-карнитин и алфа-липоева киселина за жизненост на клетките

• Помагат на клетките да произвеждат енергия
• Важни за цялостното ви здравословно състояние
• Поддържат клетъчната функция на организма с напредването на възрастта
• Укрепват имунната система и здравословната функция на черния дроб

Доброто здраве се дължи на жизнеспособността на клетките. Организмът е съставен от милиарди клетки, които работят заедно в една сложна система, за да поддържат здравето . Всяка от тези клетки има свой уникален живот. Основната роля на организмът е да поддържа тези клетки здрави и жизнени през целия му живот. А за тази цел всяка клетка трябва да произвежда своя собствена енергия – клетките не могат да заемат енергия една от друга. За щастие, има мерки, които да предприемете, за да поддържате клетките, толкова важни за вашето добро здраве.

ACETYL L-CARNITINE & ALPHA LIPOIC ACID е новаторска комбинация от две невероятни хранителни вещества - алфа-липоева киселина и ацетил L-карнитин, които укрепват организма, подпомагайки клетъчната функция с напредване на възрастта.

Алфа-липоева киселина за жизненост
Алфа-липоевата киселина е мастно и водоразтворимо съединение, което се намира в естествена форма в човешкия организъм. Тя директно рециклира витамин С и индиректно - витамин Е и така помага на организма да поддържа добри нива на тези важни защитни антиоксиданти. Алфа-липоевата киселина също подкрепя имунната система и здравословната функция на черния дроб.
Една от най-важните роли на алфа-липоевата киселина в организма e производството на клетъчна енергия.

Защо да използваме Biovea алфа липоева ?

Протекция срещу оксидативния стрес: Един от основните проблеми при хората с диабет е повишеният оксидативен стрес, свързан с повишено производство на свободни радикали. Тези свободни радикали циркулират в човешкия организъм и увреждат тъканите му.

Антиоксидантите, като алфа липоева киселина предотвратяват тъканните и органните увреждания, като неутрализират свободните радикали и намаляват оксидативният стрес. Алфа липоевата киселина е необичаен антиоксидант, поради възможността да действа както във водна, така и в мастна среда. Поради тези си качества тя лесно се абсорбира и транспортира до много органи и системи – мозък, черен дроб и периферни нерви, като преминава през липидно-белтъчната клетъчна мембрана и действа на клетъчно ниво. Когато алфа липоевата киселина се комбинира с други антиоксиданти, като Витамините С и Е, способността на организма да се бори със свободните радикали многократно нараства.

Алфа липоевата киселина усилва ефекта на други важни антоиоксиданти като глутатион и коензим Q 10, които играят ключова роля в борбата със стареенето и появата на хронични болестни състояния. Алфа липоевата киселина в комбинация с Витамините от група В подпомагат производството на енергия в човешкият организъм, като превръщат белтъците, мазнините и въглехидратите от приетата храна в енергийни субстанции. ALA постига този ефект чрез протекция на митохондрийте. В тях се осъществява производството на енергия. Когато са защитени адекватно от оксидативният стрес те функционират правилно и организмът се обезпечава с достатъчно количество енергия.

Метаболитен синдром и захарен диабет:

Приложението на алфа липоева киселина венозно повлиява благоприятно повечето от компонентите на метаболитния синдром – понижава кръвното налягане и инсулиновата резистентност, подобрява липидния профил и намалява телесното тегло.

В едно проучване върху 36 души с исхемична болест на сърцето приложението на алфа липоева киселина и ацетил L карнитин е довело до понижаване на артериалното налягане и до подобрение на ендотелната функция на брахиалната артерия. Комбинираният прием на алфа липоева киселина и ацетил L карнитин се явява ефективна стратегия в борбата за поддържане на нормално кръвно налягане при пациенти с метаболитен синдром.

Друго клинично проучване отчита драматично подобряване на инсулиновата чувствителност при пациенти с наднормено тегло и захарен диабет тип 2. Положителният резултат е постигнат в много кратки срокове – в рамките само на 4 седмици. Това откритие е изключително важно за клиничната практика, защото инсулиновата резистентност стои в основата на захарния диабет тип 2.

Дори и при разгъната клинична картина на усложненията при захарен диабет тип 2, алфа липоевата киселина предлага помощ. Участва успешно при диабетната невропатия - увреждане на периферните нерви в резултат на токсичното въздействие на високите кръвно - захарни нива. Диабетната полиневропатия се характеризира с тръпнене, парене и мравучкане, изразено най-вече в долните крайници.

Едно голямо контролирано проучване включващо 328 души със захарен диабет тип 2 показва значително подобряване на симптомите на диабетната полиневропатия след интравенозно приложение на алфа липоева киселина. По късно се установи че и пероралният прием на медикамента дава положителен резултат. При пероралният прием ефектът е дозо зависим. Пероралната дозировка варира от 600 до 1800 мг. в зависимост от тежестта на симптомите.

Положителни ефекти върху зрението: С напредване на възрастта нараства риска от катаракта. Тя настъпва в резултат на оксидативен стрес в лещата на окото. Алфа липоевата киселина осъществява своя благоприятен ефект чрез повишаване на нивото на ензима глутатион пероксидаза.

Друга честа причина за загуба на зрението е глаукомата. При едно проучване при пациенти с откритоъгълна глаукома, които са приемали алфа липоева киселина в доза 75 мг. 2 пъти дневно, или 150 мг. 1 път дневно се установи повишена зрителна острота и подобрение и на други параметри на зрението.

Комбинацията от алфа липоева киселина и Витамин Е предпазва клетките на ретината от преждевременна смърт.

Невропротекция: Липоевата киселина преминава кръвно-мозъчната бариера и достига до всички части на неврона. Експериментални данни показват ограничаване на мозъчните поражения след инсулт при интравенозното и приложение. При опитни животни при които е провокиран инсулт е установена 3 пъти по-голяма преживяемост в сравнение с контролната група. Част от защитният и ефект се дължи на регенерирането на мощният антиоксидант-глутатион. Установено е че при пациенти с инсулт глутатионът е силно намален в резултат на оксидативния стрес, съпътстващ това състояние.

Много добри резултати се постигат с алфа липоева киселина при болестта на Алцхаймер. Този ефект се дължи на повишена продукция на ацетилхолин - невротрансмитер, който е в дефицитно състояние при страдащите от тази коварна болест.

Алфа липоевата киселина подобрява здравословното състояние на болните от множествена склероза, чрез намаляване на активността на автоимунния процес.

Запазване на костна плътност: Алфа липоевата киселина предотвратява костната загуба, чрез потискане на синтеза на остеокластите . Остеокластите са клетки, които участват в разграждането на костта.

Благодарение на тези резултати от предварителните проучвания се очаква алфа липоевата киселина да се използва широко и при остеопорозата и дегенеративно обусловените костни проблеми.

Свързване и извеждане на тежките метали от организма: Алфа липоевата киселина предпазва нашият организъм от вредното действие на тежките метали, които попадат в него с храната, или от околната среда. Този мултифункционален продукт свързва опасните вещества, като арсеник, кадмий, живак и олово, инактивира ги и по този начин улеснява извеждането им от организма. В едно проучване върху експериментални животни се установи, че алфа липоевата киселина предпазва от арсеново отравяне, осигурява протекция на черния дроб при експозиция на кадмий и предпазва деликатната нервна система от вредното въздействие на живака.

Превенция на мигрената: Предварителни данни показват, че алфа липоевата киселина е надеждно средство за борба с мигрената. Пациентите, които са приемали 600 мг. липоева киселина ежедневно в продължение на 3 месеца по рядко са получавали мигренозни пристъпи и силата на главоболието по време на пристъп е било по-слабо.

Подържане на здрава кожа: В едно проучване, в което са участвали 33 жени на средна възраст 54 г. се установи че ежедневното използване на крем, който съдържа 5% липоева киселина в продължение на 3 месеца е намалило значително неравностите по кожата, както и степента на фотостареенето.

Намаляване на теглото и регулиране обмната на веществата:

Алфа липоевата киселина оказва липотропно действие и ускорява изгарянето на мастните киселини. Намалява нивото на холестерол и кръвна захар и увеличава концентрацията на гликоген в черния дроб. Киселината подобрява функциите на черния дроб и го защитава от въздействието на екзогенни и ендогенни увреждащи фактори. Съвместно с други антиоксиданти се прилага при вродени хемолитични анемии – сърповидно-клетъчна, таласемия и др.

Рециклира други антиоксиданти: Една от първите ползи на липоевата киселина е способността й да помага за предотвратяване на скорбут. Впоследствие е доказано, че ALA оказва този ефект, като помага за рециклиране на витамин С. Липоевата киселина е определена като „антиоксидант за антиоксиданти,“ поради способността й да рециклира глутатион, един от най-мощните антиоксиданти тъканите.

Играе ролята на противоотрова: Участвайки активно в метаболитните процеси, алфа липоевата киселина оказва детоксикиращо действие. Киселината изпълнява ролята на антидот при интоксикация с живачни соли, акриламид и олово. Намалява страничните ефекти на някои лекарствени средства (цисплатин, гентамицин, амикацин) и се използва при септичен шок, вирусен хепатит C и недостатъчно кръвооросяване на мозъка.

Какави са ползите от употребата на алфа липоева киселина?

• Намаляване на оксидативния стрес в организма, благодарение на мощната антиоксидантна активност.
• Подобряване на някои от компонентите на метаболитния синдром.
• Понижава кръвното налягане.  Намалява инсулиновата резистентност. Подобрява инсулиновата чувствителност.
• Подобрява липидния профил.Намалява телесното тегло
• Намалява тежестта на диабетната полиневропатия. Предпазва от появата на катаракта. Подобрява зрителните параметри при глаукома.
• При болни с Ретинитис пигментоза предпазва клетките на ретината от преждевременна смърт в комбинация с Витамин Е.
• Намалява увреждането на мозъка след прекаран инсулт.
• Намалява загубата на костно вещество благодарение на противовъзпалителните си свойства.
• Отстранява тежките метали от организма. Намалява честотата и тежестта на мигрената. Подобрява структурата и тежестта на кожата.

Ацетил L-карнитин за жизненост
Ацетил L-карнитин е хранително вещество за духа и тялото. Медицинските експерти смятат, че тази форма на карнитина е възможно най-биодостъпната, тъй като е извлечена от аминокиселина. L-карнитинът стимулира отделянето на ацетилхолин - невротрансмитер, който е от изключително значение за способността на човека да учи и запаметява, той поддържа добрата памет, включително зрителната. Влияе благоприятно на мисловните процеси като повишава способността за съсредоточаване и запомнянето на нова информация.

Съвременните проучвания показват клинично значим положителен ефект върху симптомите на депресия. Благодарение на установените антиоксиданти свойства, Ацетил L-карнитин допринася за стабилизиране на клетъчните мембрани и повишава производството на енергия в мозъчните клетки.

Една от най-важните функции, която L-карнитинът изпълнява в организма, е да поддържа клетъчната енергия. Това значимо биохимично съединение пренася мастните киселини с дълги вериги в митохондрията на клетката. Митохондрията е мястото, където тези мастни киселини се използват за генериране на АТФ, метаболитна енергия за жизнеността на вашите клетки.

Ацетил L-карнитин (ALC) е форма на карнитина, която притежава уникални и много полезни качества. Той играе важна роля в поддържането на клетъчния метаболизъм и кръвообръщение. Това са главните два фактора, свързани с напредването на възрастта – намаляване на метаболизма на клетките в мозъка и намаляване циркулацията на кръвта в кръвоносните съдове

ALC предотвратява повредите на нервите, получаващи се обикновено при кислороден недостиг. Освен всичко той участва в транспорта на дълговерижните мастни киселини, като триглециридите в клетъчните митохондрии, където се окисляват и изгарят като енергия. ALC подобрява здравето и функционирането на нервната система, особено на мозъка. Ацетил L-карнитинът има полезно въздействие върху някои хормони. Той може да стимулира производството на лутенизиращия хормон и на тестостерона, както и да запазва нивото на последния при и след тежки тренировки и цикли.

Продължителният прием (за разлика от обикновената форма Л-карнитин) има много силен неврозащитен ефект и смекчава много важни свързани с остаряването промени, действа благоприятно като забавя прогресията на болестта на Алцхаймер и като цяло подобрява качеството на живот на пациентите. Подобен положителен ефект е наблюдаван и при болестта на Паркинсон. Друг много голям плюс е, че укрепва клетъчните мембрани.

При хора с изявена диабетна полиневропатия продължителния прием на Ацетил L-карнитин води до облекчаване на невропатичната болка и до подобряване чувствителноста на крайниците. Особено подходяща е комбинацията с алфа липоева киселина.

ALC повишава глюкозната толерантност и инсулиновата чувствителност и оказва полезно въздействие върху нивото на холестерола.

Какви са ползите от употребата на Ацетил L-карнитин?

• Помага за много по-лесното освобождавене от натрупаните мазнини.
• Използва се при сърдечни проблеми.
• Подпомага при остеопороза.
• Използва се при мъжка потентност.
• Добре е да се приема при проблеми с дишането, тъй като подобрява снабдяването на мускулите с кислород.
• Педотвратява мастните отлагания в сърцето и черния дроб, което се случва при неправилно хранене, наднормено тегло, повишена консумация на алкохол и безалкохолни напитки.
• Използва се в случай на сърдечни болки, предизвикани от претоварване и физически стрес.
• Участва в оксидацията на аминокиселините с разгъната верига, като пречи на натрупването на на коензими, нарушаващи клетъчната мембрана и препятства отлагането на мастните киселини в мускулите.

Ако търсите качествени продукти с доказан произход, може да се доверите на марката Biovea, с история от 2001г. Качествени и клинично изпитани продукти. Над 250 продукта в онлайн магазина на Biovea.BG!

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Сходни продукти

Антиоксиданти Biovea Antioxidant Complex 120 таблетки цена 78.50 лв.

Антиоксиданти Biovea Complex 120 таблетки цена 78.50 лв.  Хранителна добавка против стареене, с..

78,50 лв.

Антиоксидант Biovea Alpha Lipoic ACID 300mg цена 33.50лв.

Мощен антиоксидант, неутрализиращ свободните радикали. Помага при детоксикация на черния дроб и ..

33,50 лв.

Хранителна добавка Biovea L-CARNITINE 2000mg 60 таблетки - цена 38.00лв.

Biovea L-CARNITINE 2000mg 60 таблетки - цена 38.00лв. Хранителна добавка за изгаряне на мазнини, паз..

38,00 лв. 47,50 лв.

Хранителна добавка Biovea REDUCED GLUTATHIONE 250mg - цена 61.50 лв.

Biovea REDUCED GLUTATHIONE 250mg - цена 61.50 лв. Хранителна добавка, която е мощен антиоксидант, де..

61,50 лв.

Етикети: ацетил l-карнитин, алфа липоева киселина, антиоксидант, превенция, сърдечно-съдова система, холестерол, кръвна захар, аминокиселини цена аминокиселини, biovea, acetyl, l-carnitin, 120, капсули, 76.00, лв., антиоксиданти Аминокиселини, l-carnitinе, Антиоксиданти