Антиоксидант Biovea Alpha Lipoic ACID 300mg цена 33.50лв.

  • Модел 60 капсули
  • Наличност В наличност
  • 33,50 лв.


Бърза поръчка

Мощен антиоксидант, неутрализиращ свободните радикали. Помага при детоксикация на черния дроб и организма. Поддържа оптимални нива на инсулин, контролира метаболизма и теглото. Допринася за преобразуване на въглехидратите, протеините и мазнините в енергия. За защита на очната леща и ретина от дегенерация, облекчава симптомите при очни проблеми. Помага за усвояването на коензим Q10.

Състав: Алфа липоева киселина 300мг; Рибофлавин 14мг.

Употреба: Да се приема 1-2 капсули дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.

Алфа-липоевата киселина е антиоксидант, който се използва широко в профилактиката на редица здравословни проблеми. Основната й функция е да увеличава производството на глутатион - антиоксидант, който помага за освобождаване от токсичните вещества от черния дроб. Алфа-липоевата киселина лесно се абсорбира в кръвоносния поток и може да преминава през кръвно-мозъчната бариера. Спомага за по-ефективното действие на витамините C и E. Предпазва от дегенерация на лещата и ретината на очите.

Защо да използваме алфа липоева киселина?

Протекция срещу оксидативния стрес: Един от основните проблеми при хората с висока кръвна захар е повишеният оксидативен стрес, свързан с повишено производство на свободни радикали. Заради захарта, те са подложени на по-голям оксидативен стрес, който е причина за усложненията ,които се появяват.

АЛК е необичаен антиоксидант, поради възможността да действа както във водна, така и в мастна среда. Поради тези си качества тя лесно се усвоява и транспортира до много органи и системи – мозък, черен дроб и периферни нерви, като преминава през липидно-белтъчната клетъчна мембрана и действа на клетъчно ниво. Когато алфа липоевата киселина се комбинира с други антиоксиданти, като Витамините С и Е, способността на организма да се бори със свободните радикали многократно нараства.

АЛК усилва ефекта на други важни антиоксиданти като глутатион и коензим Q10, които играят ключова роля в борбата със стареенето и появата на хронични възпаления. В комбинация с Витамините от група В подпомагат производството на енергия в човешкият организъм, като превръщат белтъците, мазнините и въглехидратите от приетата храна в енергийни субстанции. ALA постига този ефект чрез протекция на митохондрийте. В тях се осъществява производството на енергия. Когато са защитени адекватно от оксидативният стрес те функционират правилно и организмът се обезпечава с достатъчно количество енергия.

Метаболитен синдром и висока кръвна захар: Приложението на алфа липоева киселина венозно повлиява благоприятно повечето от компонентите на метаболитния синдром – понижава кръвното налягане и инсулиновата резистентност, подобрява липидния профил и намалява телесното тегло.

Прилага се успешно при увреждане на периферните нерви в резултат на токсичното въздействие на високите кръвно-захарни нива. Състояние, което се характеризира с тръпнене, парене и мравучкане, изразено най-вече в долните крайници.

Положителни ефекти върху зрението: С напредване на възрастта нараства риска от увреждане на очите. То настъпва в резултат на оксидативен стрес в лещата на окото. АЛК осъществява своя благоприятен ефект чрез повишаване на нивото на ензима глутатион пероксидаза.

Друга честа причина за загуба на зрението е увреждането на очния нерв. При едно проучване при хора с такива проблеми, които са приемали АЛК в доза 75 мг. 2 пъти дневно, или 150 мг. 1 път дневно се установи повишена зрителна острота и подобрение и на други параметри на зрението. Комбинацията от алфа липоева киселина и Витамин Е предпазва клетките на ретината от преждевременна смърт.

Невропротекция: ALA преминава кръвно-мозъчната бариера и достига до всички части на неврона. Експериментални данни показват ограничаване на мозъчните поражения след инсулт при интравенозното и приложение.

Запазване на костна плътност: предотвратява костната загуба, чрез потискане на синтеза на остеокластите. Това са клетки, които участват в разграждането на костта. Благодарение на тези резултати от предварителните проучвания се очаква АЛК да се използва широко при дегенеративно обусловените костни проблеми.

Свързване и извеждане на тежките метали от организма: предпазва нашият организъм от вредното действие на тежките метали, които попадат в него с храната, или от околната среда. Този мултифункционален продукт свързва опасните вещества, като арсеник, кадмий, живак и олово, инактивира ги и по този начин улеснява извеждането им от организма.

Превенция на мигренозни състояния: Предварителни данни показват, че тя е надеждно средство за борба с тях. Хората, които са приемали 600 мг. липоева киселина ежедневно в продължение на 3 месеца по рядко са получавали мигренозни пристъпи и силата на главоболието по време на пристъп е било по-слабо.

Намаляване на теглото и регулиране обмната на вещвствата: ограничава натрупването на мазнини и ускорява изгарянето на мастните киселини. Намалява нивото на холестерол и кръвна захар и увеличава концентрацията на гликоген в черния дроб. Киселината подобрява функциите на черния дроб и го защитава от въздействието на външни и вътрешни увреждащи фактори. Съвместно с други антиоксиданти се прилага при вродени кръвни проблеми.

Рециклира други антиоксиданти: ALA помага за рециклиране на витамин С. Липоевата киселина е определена като „антиоксидант за антиоксиданти,“ поради способността й да рециклира глутатион, един от най-мощните антиоксиданти тъканите.

Странични ефекти от алфа-липоевата киселина:

Алфа-липоевата киселина няма почти никакви странични ефекти. Препоръчителната дневна доза е 300mg. Понякога алфа-липоевата киселина може да има леко отпускащо действие и да подобри усещането за здравословното състояние.

Бележка: Ако сте диабетик, бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да използвате продукта.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Сходни продукти

Антиоксиданти Biovea Antioxidant Complex 120 таблетки цена 78.50 лв.

Антиоксиданти Biovea Complex 120 таблетки цена 78.50 лв.  Хранителна добавка против стареене, с..

78,50 лв.

Хранителна добавка Biovea COENZYME Q10 (CoQ10) 60mg & RED YEAST RICE цена 42.50лв.

Biovea COENZYME Q10 (CoQ10) 60mg & RED YEAST RICE цена 42.50лв. Хранителна добавка против старее..

42,50 лв.

Хранителна добавка Biovea OMEGA-3 KRILL OIL 500mg - цена 27.00лв.

Biovea OMEGA-3 KRILL OIL 500mg - цена 27.00лв. Хранителна добавка, която подпомага сърдечно-съдовата..

27,00 лв.

Хранителна добавка Biovea REDUCED GLUTATHIONE 250mg - цена 61.50 лв.

Biovea REDUCED GLUTATHIONE 250mg - цена 61.50 лв. Хранителна добавка, която е мощен антиоксидант, де..

61,50 лв.

Етикети: алфа липоева киселина, антиоксидант, детоксикация, метаболизъм, дегенерация, глаукома, невропротекция, костна плътност, антиоксидант, biovea, alpha, lipoic, acid, 300mg, цена, 33.50лв., антиоксиданти