BETA CAROTENE (Vitamin A)25,000 IU 100 Capsules - против стареенe - Newton Everett

  • 40,80 лв.
  • 20,40 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е със срок на годност до 28.02.2021г.

Микронутриент против стареене от най-висок клас и силен антиоксидант. Спомага за силна имунна система. Забавят развитието на свързани с възрастта увреждания на очите. Ниските нива на бета-каротин са свързани с по-голям риск от някои видове рак. Намалява риска от сърдечно-съдови и дихателни заболявания. Предпазва кожата от слънчево изгаряне.

Съставки:Vitamin A (100% Beta Carotene) 25,000 IU 

Други съставки: Соево масло, желатин, растителен глицерин, царевично масло, жълт пчелен восък, соев лецитин. Съдържа соя и пчелни продукти. Без глутен.

Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти. 


Употреба: Да се приема 1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Какво представлява бета-каротинът?

Бета-каротинът, познат като прекурсор на витамин А е важен антиоксидант, който предпазва от вредните свободни радикали, рушащи организма. Бета-каротинът принадлежи към групата на растителните съединения, наречени каротеноиди. Това са пигментите, които придават жълтия, оранжевия и червения цвят на плодовете и зеленчуците. Бета-каротинът е каротеноидът, който присъства най-много в човешката храна и се счита за най-важния каротеноид за човека. Ензимите в червата преобразуват бета-каротина до витамин А.

Защо да приемаме бета-каротин?

• Очно здраве: Храната с високо съдържание на бета-каротин, витамин С и Е и цинк в значителна степен намалява риска от възрастова дегенерация на макулата според проучване публикувано от JAMA (Журнал на американската медицинска асоциация). Възрастовата дегенерация на макулата (ВДМ) е дегенеративно заболяване на макулата – централната част на ретината - и е най-честата причина за необратимата слепота в развиващите се страни, свързана с неспособността за четене, разпознаване на лица, шофиране и др.

• Антиоксидантни свойства: През последните години каротеноидите, съдържащи бета-каротин са обект на сериозни научни изследвания като потенциални противоракови и подмладяващи съединения. Бета-каротинът е мощен антиоксидант, защитаващ клетките на организма от вредите, нанасяни от свободните радикали. Той също е един от каротеноидите, за които се смята, че подпомагат функцията на имунната система.
• Превенция на рака: В допълнение към тяхната антиоксидантна и имуностимулираща дейност, каротеноидите, съдържащи бета-каротин, показват способност да стимулират междуклетъчните връзки. Днес учените смятат, че е възможно лошата връзка между клетките да е една от причините за бързия растеж на клетките – състояние, което води до рак. Като съдействат за правилната комуникация между клетките, каротеноидите играят важна роля в превенцията на рака.

Кой е предразположен към дефицит на бета-каротин?

Хора, които не консумират достатъчно зеленчуци, съдържащи бета-каротин, може да развият дефицит на витамин А. Хора в напреднала възраст с диабет от тип 2 показват значително намаляване на нивата на каротеноиди в кръвта, независимо от начина си на хранене.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: newton, everett, beta, carotene, бета, каротен, здраве, очи, антиоксидант,