L-carnitine за здраво и стегнато тяло

Организмът ни може да синтезира L-carnitine, но за да стане това са му необходими много елементи, витамини (включително витамин С) и някой аминокиселини, без които синтезът е невъзможен.

Защо L-carnitine е толкова важен са организма ни?

Вече споменахме, че субстанцията има свойството да превръща мазнините в енергия.

В клетките ни се намират вещества, които се наричат митохондрии и които, след попадането на мастни киселини в организма ни имат свойството да ги превръщат в ATF (източник на енергия за клетките). Л-карнитинът помага за проникването на мастните киселини в митохондриите, като ги окислява и улеснява транспортирането им през мембраните. Ако в организма ни няма достатъчно L-carnitine, мастните киселини не могат да бъдат преработени и това води до затлъстяване.

Освен, че спомага за отслабване, L-carnitine има свойството да увеличава изгарянето на мастна тъкан, да нормализира нивата на холестерола и е от голяма полза за сърдечната дейност.

Редовният прием на хранителни добавки Biovea L-CARNITINE LIQUID подобрява и интелектуалната и физическата издръжливост, намалява хроничната умора, намалява стреса, има благоприятен ефект върху работата на надбъбречните жлези, подобрява транспорта на кислород в кръвта.

Как можем да си набавим L-carnitine?

Високо съдържание на аминокиселината има в месото, рибата, сиренето, кашкавала. Лошото е, че само с консумацията на тези продукти е почти невъзможно да доставим на организма си необходимите количества L-carnitine.

Затова специалистите съветват да приемаме редовно хранителни добавки като Biovea L-CARNITINE, като добавките могат да бъдат под формата на прах, течни напитки или таблетки.

Една супена лъжица дневно от добавката може да ни осигури необходимата енергия и да се погрижи да се разделим с натрупаните мазнини без никакви проблеми.

Все пак, преди да започнем да приемаме редовно добавките е препоръчително да посетим специалист, който да определи дневната ни доза.