IODINE FROM KELP 225mcg 250 Capsules - за здравето на щитовидната жлеза и хипофизата

  • Марка BIOVEA
  • Модел 250 капс.
  • Наличност В наличност
  • 38,60 лв.


Бърза поръчкаПоддържа нормалната обмяна на веществата и здравословната функция на щитовидната жлеза и хипофизата. Действа като естествен антибиотик в организма. Пречиства кръвта и бъбреците, както и от радиационни елементи. Полезен за панкреаса и простатата. Антитуморен и антиоксидантен ефект. 

Съставки: Iodine (from kelp) 225mcg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсулa дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 250 капсули в контейнер

Какво представлява йодът от келп?

Йодът е минерал, необходим за производството на хормоните на щитовидната жлеза, които са нужни за осъществяване на нормалния метаболизъм в клетките. Келп е вид морско водорасло, богато на витамини, хранителни вещества и минерали, което действа като универсален ежедневен витамин. Той е естествен източник на йод и оттук произтича неговата лечебна, здравословна и профилактична сила. Той се усвоява от организма по-бавно и по-безопасно в сравнение с йода, създаден по химически път. За хората алергични към химическия йод, келпът е идеалната алтернатива.
Дефицитът на йод (хипотиреоидизъм ) може да се прояви като липса на енергия, суха, лющеща се или жълтеникава кожа, изтръпване и сковаване на крайниците, качване на тегло, разсеяност, промени на личността, депресия, анемия, продължителен и мъчителен месечен цикъл при жените, гушата (увеличение на щитовидната жлеза). Хипотиреоидизмът също може да доведе до значително покачване на стойностите на холестерола и хомоцистеина. Коригирането на хипотиреоидизма може да доведе до намаляване на нивата на холестерола и хомоцистеина с 30%.

Как действа йодът от келп?

Келпът, който се слави с най-високата концентрация на йод от което и да било друго растение или животно се снабдява с този елемент от морската вода и след това го освобождава, когато се налага да обезвреди вредните реактивни форми на кислорода, генерирани от такива външни фактори като замърсяването на околната среда, прекомерната слънчева светлинаивътрешни метаболитни процеси. Йода действа и като неорганичен антиоксидант - съдържа растителни влакна, които абсорбират токсините от червата и така подобряват храносмилането, облекчават бъбреците и пречистват кръвта. Той е крайно необходим за организма, тъй като подпомага правилното функциониране на щитовидната жлеза. От своя страна щитовидната жлеза контролира растежа, енергията и тонуса, цялостният метаболизъм.Келпът не само че регулира работата на щитовидната и хипофизната жлеза, но също така активира всички жлези в организма. Заздравява ноктите, помага при косопад и съдейства за регулиране на телесната температура, като помага и при хронично ниска телесна температура. Келпът оказва благоприятно въздействие върху панкреаса и простатата. Подпомага както женската, така и мъжката репродуктивна система. Също така изгражда клетъчните мембрани, подпомага храносмилателната система, предотвратява растежа на тумори, може да пречисти организма от радиация и да нормализира функциите на жлезите и хормоните. Последното го превръща в отлична хранителна добавка по време на бременност, най-вече заради богатото си съдържание на минерали. Благодарение на голямото количество естествен йод в него, келпът действа като антибиотик. Когато в организма се развива инфекция, келпът подпомага щитовидната жлеза да отделя повече йод в кръвния поток, който унищожава инфекциите.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: йод от келп, обмяна на веществата, щитовидна жлеза, пречиства кръвта, панкреас, простата,