Мелатонин капки 3мг, 59мл

  • Модел 59мл
  • Наличност Не е наличен
  • 19,00 лв.


Бърза поръчка

Мелатонинът е хормонът, отговорен за регулирането на биологичния часовник на тялото. Произвежда се от епифизната жлеза, която се намира в мозъка. Мелатонинът помага за регулиране на съня. През деня епифизната жлеза в мозъка произвежда невротрансмитера серотонин, но през нощта епифизната жлеза спира да произвежда серотонин и вместо това произвежда мелатонин. Това освобождаване на мелатонин помага за предизвикване на сън.

• Може да помогне в борбата с безсънието

• Подобрете качеството на съня

• Борба със симптомите на джет лаг

• Подпомага здравословното стареене

• Поддържа настроението и психичното здраве

• Може да помогне за намаляване на очното налягане

Защо да приемате мелатонин?

• Безсъние: Способността да заспите и да останете в сън може да получите тласък от добавки с мелатонин. Някои проучвания на млади и възрастни показват, че приемането на малко количество мелатонин преди лягане помага както за ускоряване на съня, така и за подобряване на качеството му. Тези ползи са наблюдавани при страдащи от безсъние, както и при хора, които се борят само с случайни проблеми със съня.

• Проблеми със съня, причинени от болка или стрес: Честите събуждания през нощта могат да възникнат в резултат на хронична болка или стрес. В такива ситуации мелатонинът може да помогне, като насърчи по-здрав сън.

• Часов пояс: Ако работите нощна смяна или пътувате през различни часови зони, добавките с мелатонин могат да помогнат на тялото ви да преодолее всяка дезориентация и бързо да възстанови нормалния модел на сън. Скорошни проучвания на персонала на авиокомпаниите и други, които пътуват на дълги разстояния, установиха, че добавките с мелатонин значително облекчават симптомите на джет лаг. Това беше вярно, независимо дали летяха на изток или на запад. Въпреки това, не всички проучвания са установили, че мелатонинът е по-добър от плацебо за такива симптоми на джет лаг като умора, сънливост през деня и нарушена бдителност.

• Против стареене: Изследвания върху животни показват, че мелатонинът може да бъде полезен за удължаване на живота - възрастните мишки, на които е приложена добавката, са живели 25% по-дълго от техните кохорти в едно проучване - въпреки че са необходими много повече изследвания, преди да могат да се направят твърди заключения относно неговия стойност за хората в това отношение. Антиоксидантните свойства на мелатонина могат да помогнат за предотвратяване на заболявания, обикновено свързани със стареенето, като сърдечни заболявания и катаракта. Хормонът може да засили и функцията на имунната система, която може да отслабне с възрастта.

• Подкрепа на настроението: редица хора, които се чувстват съвсем нормални и енергични през лятото, стават депресирани и мудни през зимата, когато слънчевата светлина е по-слаба и по-рядко. Ниски нива на мелатонин също могат да присъстват при индивиди, които реагират по този начин. Приемането на добавка с мелатонин следобед или вечер може да помогне за подобряване на настроението и борбата с негативните емоции, свързани със зимата.

• Очно налягане: Доказано е, че мелатонинът, приеман в малки количества, намалява налягането в очите. Тъй като проучванията са правени само върху здрави очи, не е сигурно дали мелатонинът би бил ефективно лечение на глаукома.

Кой има нужда от него и какви са симптомите на дефицит?

До голяма степен се смята, че с напредването на възрастта телата на хората произвеждат по-малко мелатонин. Недостатъците могат да доведат до безсъние. Производството на мелатонин варира в зависимост от количеството светлина, на което сте изложени; повече мелатонин се произвежда през нощта, отколкото през деня и тялото ви произвежда повече мелатонин в напълно тъмна стая, отколкото в слабо осветена.

Стресът, болестта и стареенето са виновниците, които могат да ускорят този дефицит на мелатонин. Последните изследвания показват, че мелатонинът е един от най-мощните антиоксиданти. Проблемът с безсънието се подпомага значително с приема на мелатонин. Повечето хора съобщават за спокоен дълбок сън; някои съобщават за повече сънища и също добра нощна почивка.

Колко трябва да се приема? Има ли странични ефекти?

Самите изследователи на мелатонин все още не са определили оптималните дози за различните потребители. Индивидуалните нужди варират значително в зависимост от разликите в метаболизма. За целите на съня по-големите дози не са непременно по-ефективни от по-малките дози. (Ако се почувствате замаяни на следващата сутрин, дозата, която сте приели, е била твърде висока; ако нямате дълбок спокоен сън, дозата ви може да е била твърде ниска). Резултатите от изследванията показват, че най-ниската сила на мелатонин обикновено може да предизвика естествени модели на сън или да ни помогне да се справим с джет лаг. Те обаче установиха, че най-високите потенции са необходими на възрастни хора на 65 години и по-големи.

СЪСТАВКИ

Доза: 1 капкомер (приблизително 0,9 ml)

Дози в опаковка: около 65

Количество на порция:

• Мелатонин 3мг

Други съставки: Растителен глицерин, дейонизирана вода, натурален аромат на портокал, натурален аромат на ванилия, лимонена киселина.

Препоръчителен дневен прием:

Вземете 1 пълен капкомер (0,9 ml) преди лягане. Вземете директно или добавете към любимата си напитка.

Разклатете добре преди употреба.

Предупреждение: Ако сте под лекарско наблюдение или използвате транквиланти или успокоителни, потърсете съвет от вашия медицински специалист преди употреба. Консултирайте се с вашия медицински специалист преди употреба, ако имате автоимунно заболяване, депресивно разстройство или сте бременна или кърмите. Не се използва от деца под 18 години. Не приемайте при работа с машини или шофиране на превозно средство. Хората с алергии към соя, пшеница или царевица трябва да се консултират със своя медицински специалист, преди да приемат този продукт. Съхранявайте на сухо място при стайна температура. ДРЪЖТЕ ДАЛЕЧ ОТ ДЕЦА.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: Мелатонин капки 3мг, 59мл