VITAMIN D3 5,000 IU / K2 100 MCG LIQUID DROPS (Alcohol Free) (с вкус на ягода) 30ml - Biovea - в подкрепа на имунната и опорно-двигателната система

  • Модел 30 ml
  • Наличност В наличност
  • 53,00 лв.


Бърза поръчка

Заздравява костите и зъбите. Влияе положително при превенция на някои видове онкологични проблеми. Засилва имунната система. Основен за правилното кръвосъсирване, спомага при нарушения вследствие от медикаменти. Срещу остеопороза и косопад. Подобрява клетъчните структури.


VITAMIN D3 5,000 IU / K2 100 MCG LIQUID DROPS от BIOVEA комбинират две ефективни съставки, за да осигурят засилена имунна система и да подобрят здравето на костите. С всяка доза тези витамини работят заедно, за да поддържат нормално здраве на костите. Витамин D3 е особено важен, тъй като също така осигурява повишаване на имунитета, за да ви помогне да се почувствате най-добре.

Витамин D е мастноразтворим витамин. Известен е като „слънчевия” витамин, тъй като се образува в организма под въздействието на ултравиолетовите лъчи. Витамин D се преобразува в бъбреците до хормона калциферол, който всъщност е най-активната форма на витамин D.

Основната биологична функция на витамин D е да поддържа нормални нивата на калций и фосфор в кръвта. Витамин D помага за усвояването на калция и така участва в изграждането и поддържането на здрави кости. Той допринася за минерализацията на костите заедно с редица други витамини, минерали и хормони. Без витамин D костите стават тънки, чупливи, меки или се деформират. Витамин D предпазва децата от рахит, а възрастните от остеопороза – болести на костната система, които водят до дефекти и отслабване на костите.


Витамин К е известен като витамина на кръвосъсирването - без него кръвта не се съсирва. Той участва в създаването на протромбин и други протеини важни за кръвосъсирването. Витамин К2  е важен също за костите - той е необходим за преобразуването на остеокалцин до неговата активна форма. Така регулира функцията на калция в костното ремоделиране, както и минерализацията. Поддържа костите, зъбите и хрущялите здрави, тъй като е необходим за функционирането на протеин наречен MGP (матриксен Gla-протеин) присъстващ в тях. Правилната бъбречна функция изисква витамин К за производството на протеин, които спира образуването на камъни в бъбреците от калциев оксалат.
Дефицитът може да се развие при хора, които не консумират зелени зеленчуци или такива, които приемат лекарства възпрепятстващи развитието на чревните бактерии, които произвеждат витамин K2. На риск от дефицит са изложени и хората, които страдат от продължителна диария, обструктивна жълтеница и чернодробни заболявания или малабсорбция на червата. Първоначалните симптоми на дефицит на витамин K2 са остеопороза и продължителни кръвотечения. Новородените и възрастните хора са особено предразположени към дефицит на витамин K2.


Състав: Витамин D (cholecalciferol) (5,000 IU)  125 mcg, Витамин К (vitamin k2 menaqionone-7) 100 mcg

Начин на употреба: Да се приемат по 5 капки дневно (0,125 мл) или според предписанието на лекар.

Опаковка: 30 мл

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: biovea, vitamin, D3, K2, хранителна, добавка, витамин Д, К2, подкрепа, имунна, система, опорно-двигателна,