Vitamin D3 5000iu 120 softgels - Newton-Everett-СЪС СРОК НА ГОДНОСТ ДО 5/2024Г

  • 25,90 лв.
  • 12,90 лв.


Бърза поръчка

Заздравява костите и зъбите. Влияе положително при превенция и лечение на някои видове рак. Спомага за минерализацията на костите. Срещу остеопороза и косопад. Подобрява клетъчните структури. Подпомага усвояването и поддържа нормалните нива на калций и фосфор в кръвта. Срещу високото кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания.

Съставки: Витамин D3 (cholecalciferol) 5000 IU

Други съставки: Соево масло, желатин, растителен глицерин, пречистена вода, растително масло.

Информация за алергени: Съдържа соя

Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.
Употреба: Да се приема 1 софтгел капсула дневно или според предписанието на лекар.
Опаковка: 120 софтгел капсули в контейнер

Какво представлява витамин D и как действа?
Витамин D е мастноразтворим витамин. Известен е като „слънчевия” витамин, тъй като се образува в организма под въздействието на ултравиолетовите лъчи. Витамин D се преобразува в бъбреците до хормона калциферол, който всъщност е най-активната форма на витамин D. Ефектите от този хормон са насочени към червата и костите. Потребностите от витамин D нарастват с възрастта, докато способността на кожата да преобразува слънчевата светлина във витамин D намалява. Освен това способността на бъбреците да преобразуват калциферол в неговата активна форма също намалява с възрастта, подсказвайки необходимостта от увеличаване приема на витамин D при по-възрастните хора.
Основната биологична функция на витамин D е да поддържа нормални нивата на калций и фосфор в кръвта. Витамин D помага за усвояването на калция и така участва в изграждането и поддържането на здрави кости. Той допринася за минерализацията на костите заедно с редица други витамини, минерали и хормони. Без витамин D костите стават тънки, чупливи, меки или се деформират. Витамин D предпазва децата от рахит, а възрастните от остеопороза – болести на костната система, които водят до дефекти и отслабване на костите.
Рак: Установено е, че хормонът на витамин D – калциферол причинява смърт на раковите клетки in vitro и in vivo и има имуномодулиращи способности. Противораковото действие на витамин D, наблюдавано в лабораторни условия сочи, че допълнителният прием на витамин D може да е ползотворен в лечението или превенцията на някои видове рак.
Сърдечно-съдова система: Изследванията посочват, че витамин D оказва превенция срещу коронарна болест на сърцето. Дефицитът на витамин D се свързва с повишаване на кръвното налягане и опасността от сърдечно-съдови заболявания. Когато изследователите наблюдават нивата на витамин D в продължение на 5 години при 1793 души на средна възраст от 59 г., откриват, че при хора с ниски нива на витамин D рискът от сърдечно-съдови заболявания е с 62% по-висок в сравнение с риска при хора с нормални нива на витамин D.

Какви са симптомите на дефицит на витамин D?
Дефицит на витамин D се наблюдава при недостатъчен прием на витамина в съчетание с недостатъчно излагане на слънчева светлина, при нарушения, ограничаващи абсорбирането му от организма или състояния, които възпрепятства преобразуването му в активен метаболит. Такива състояния са чернодробните и бъбречните заболявания или в редки случаи наследствени болести. Дефицитът води до деминерализация на костите, болести, свързани с тяхното омекване, рахит при децата и остемалация, остеопороза при възрастните, сърдечни проблеми и други.
Употребата на слънцезащитни средства с защитен фактор 8 спира повече от 95% от производството на витамин D в кожата. По ирония съществуват сведения, че дефицитът на витамин D може да доведе до развитие на рак на кожата. За да се избегне недостиг на витамин D, дерматолозите препоръчват при използването на слънцезащитни препарати да се приема допълнително витамин D. През зимният период, поради недостатъчното излагане на слънце отново е необходим прием на допълнителен витамин Д.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: newton, ewerett, vitamin, d3, витамин, Д3, имунна, система, сърдечно-съдова, имунна,