Хранителна добавка Biovea IRON 18mg 90 Capsules цена 20.50лв.

  • Модел 90 капс.
  • Наличност В наличност
  • 20,50 лв.


Бърза поръчка

Biovea IRON 18mg 90 Capsules цена 20.50лв. Хранителна добавка, която подпомага имунната система, срещу анемии.

Жизненоважно за образуването на червени кръвни телца и снабдяването на организма с кислород. Срещу анемични състояния и синдрома на неспокойните крака. Подпомага имунната система, детоксикацията на черния дроб, синтеза на колаген и еластин.

Състав: Iron Желязо(ferrous bisglycinate) 18mg.

Употреба: Да се приема 1 капсулaa дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 90 капсули в контейнер

Желязото е минерал от крайна необходимост и важна съставна част на протеините, участващи в транспорта на кислород и в обмяната на веществата. Почти 2/3 от желязото в тялото се съдържа в хемоглобина - отговорен за пренасянето на кислород от белите дробове към всички тъкани в организма. По-малки количества желязо се намират в миоглобина - отговорен за преноса на кислород до сърцето и скелетните мускули, както и в ензимите, които съдействат за протичане на биохимичните реакции в клетките. Около 15% от желязото в организма се складира за бъдещи нужди и се активира, когато приемът на храна е ограничен. Останалото количество желязото се намира в тъканите, като част от протеините, които подпомагат функциите на организма. Дефицитът на желязо се среща по-често при жените – те губят желязо по време на менструация и са склонни да приемат храна с ниско съдържание на този елемент.

Дефицитът на желязо води до анемично състояние - при него съдържанието на червени кръвни телца е недостатъчно. Посредством тях, желязото помага за снабдяването на целия организъм с кислород. Също участва в превръщането на кръвната захар в енергия. Желязо Biovea доставя енергията за производството на ензими, участващи в образуването на нови клетки, аминокиселини, хормони и невротрансмитери. Подпомага имунната система, детоксикацията на черния дроб, обмяната на мастните киселини, синтезът на карнитин и невротрансмитерите(предавателите на нервни импулси) серотонин и допамин. Желязото е съществено за производството на колаген и еластин, които осигуряват целостта и еластичността на органите и тъканите. Използва се при синдрома на неспокойните крака.

Вегетарианците приемат по-малко желязо, а това, което приемат, се усвоява в по-малки количества. В резултат на това те имат ограничени запаси от него. Железният дефицит не се причинява задължително от липсата на желязо в храната. Често съществува скрита причина, като загуба на желязо поради менструация например. Бременните жени, трениращите, хората, които приемат редовно аспирин и тези, които имат паразитни инфекции, хемороиди, язвени проблеми и други състояния, свързани със загуба на кръв, има вероятност да развият дефицит на желязо. Новородени, живеещи в централните части на градовете са с по-висок риск от развитие на желязодефицитна анемия и като резултат по-често страдат от забавяне в развитието. Пристъпите на задушаване са чест проблем, засягащ около 27% от здравите деца. Тези пристъпи се свързват в желязодефицитната анемия.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Сходни продукти

Хранителна добавка Biovea MULTI MINERAL 180 Tablets - цена 40.00лв.

Biovea MULTI MINERAL 180 Tablets - цена 40.00лв. Хранителна добавка имуностимулатор, която подобрява..

40,00 лв.

Витамини Biovea VITAMIN E 400 IU 60 Softgels - цена 29.50лв.

Витамини Biovea VITAMIN E 400 IU 60 Softgels - цена 29.50лв. Хранителна добавка, която е мощен а..

29,50 лв.

Хранителна добавка Biovea CHLORELLA 500mg цена 42.50лв.

Biovea CHLORELLA 500mg цена 42.50лв. Хранителна добавка природна супер-храна, която детоксикира ..

42,50 лв.

Хранителна добавка Biovea NETTLES 400mg - цена 29.00лв.

Biovea NETTLES 400mg - цена 29.00лв. Хранителна добавка за здрави пикочни пътища, против алергии..

29,00 лв.

Хранителна добавка Biovea PRENATAL COMPLETE 30 капсули - цена 13.00 лв.

Biovea PRENATAL COMPLETE 60 капсули - цена 13.00 лв. Хранителна добавка, която е предназначена да се..

13,00 лв.

Хранителна добавка Biovea VITAMIN B12 COMPLEX 1000mcg - цена 15.50лв.

Biovea VITAMIN B12 COMPLEX 1000mcg - цена 15.50лв. Витаминен комплекс важен за мозъка и кръвообръщен..

15,50 лв.

Етикети: желязо, червени кръвни телца, анемия, имунна система, детоксикация, iron, 18mg, capsules, подпомага, имунната, срещу, анемии, подкрепа, черния, дроб Хранителна, добавка, biovea, цена, 20.50лв.