Хранителна добавка Biovea LECITHIN 1200mg

  • Модел 120 софтгела
  • Наличност Не е наличен
  • 45,90 лв.


Бърза поръчка


Хранителна добавка Biovea LECITHIN 1200mg. Хранителна добавка, която подобрява мозъчната функция, регулира холестерола.

Подпомага здравословните функции на нервната система и предаването на нервните импулси. Подобрява мозъчната функция. Повишава паметта и концентрацията. Подобрява разграждането на мазнините и функцията на черния дроб. За защита на стомаха, червата и черния дроб от токсини и вредни ефекти на някои лекарствени терапии. Поддържа здравословен баланс на холестерола и здравословните функции на клетките в организма.

Състав в доза от 1 капсула: Лецитин (от соя) 1200mg; 15% фосфатидилхолин: 180mg.

Други съставки: Желатин, глицерин, пречистена вода.

Информация за алергени: Съдържа соя.

Употреба: Да се приема 1 капсули веднъж или два пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 120 капсули в контейнер

Биохимично лецитинът е липид, принадлежащ към клас, познат като фосфолипиди, и е компонент на всички живи клетки. Играе важна роля в почти всички биологични процеси - включително предаването на нервните импулси, дишането и произвеждането на енергия. Физиологично лецитинът е неизменна част от всички органи и жлези. Самият мозък е съставен от около 30% фосфолипиди. Лецитин е изключително важен за биологичните функции на всички органи, в които се съдържа. Миелиновите решетки, които предпазват мозъка, гръбначния стълб и многобройните нервни влакна са почти 2/3 лецитин. Жизненоважни органи като черния дроб, репродуктивните органи и мускулите също притежават висока концентрация на фосфолипид. Фосфолипидите са и сред основните съставни части на всички клетъчни мембрани. Функцията на мембраните се състои в транспортиране на хранителните вещества и отпадъците, регулиране на вътрешното клетъчно налягане и осъществяване на йонен обмен.

При недостиг на лецитин, стената на клетката може да стане по-твърда, което ограничава притока на хранителни вещества в клетката и изхвърлянето на отпадъците вън от нея. Това води до преждевременно стареене на клетките. Съставките на лецитин Biovea участват и в други важни клетъчни функции :

Заради природата си на холин (витамин В) лецитин Biovea е препоръчван като средство за подсилване на паметта чрез подобряване на познавателната функция и за забавяне на дегенеративни проблеми на нервната система. Лецитин Biovea също е ценен като синтезатор на мазнините, като подобрява процеса на разлагането и усвояването им от клетките.

Съдържащите се холин и инозитол (витамини В) са вещества, които изгарят мазнините и предотвратяват мастната дегенерация на черния дроб, както и намаляват холестерола и триглицеридите в кръвта. Фосфорът влиза в състава на костната тъкан и фосфолипидите на мембранните структури на клетките, поддържа киселинно-алкалното равновесие. Линоловата киселина е омега-6 мастна киселина, която подпомага за поддържането на здравословни нива на холестерол, подсилва ставите и сухожилията, сърдечно-съдовата система.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Сходни продукти

DMAE 100mg 90 Capsules - стимулира мозъчната дейност

Biovea DMAE 100mg 90 Capsules - Хранителна добавка, която стимулира мозъчната дейност, повишава конц..

23,20 лв.

Хранителна добавка Biovea OMEGA-3 KRILL OIL 500mg

Biovea OMEGA-3 KRILL OIL 500mg - Хранителна добавка, която подпомага сърдечно-съдовата система и моз..

32,30 лв.

Етикети: лецитин, нервна система, мозък, памет, концентрация, черен дроб, стомах, lecithin, 1200mg, softgels, подобрява, мозъчната, функция, регулира, холестерола, подкрепа, черния, детоксикация Хранителна, добавка, biovea,