Хранителна добавка Biovea REDUCED GLUTATHIONE 250mg

  • Модел 60 таблетки
  • Наличност В наличност
  • 68,90 лв.


Бърза поръчка

Biovea REDUCED GLUTATHIONE 250mg - Хранителна добавка, която е мощен антиоксидант, детоксикира организма.

Мощен антиоксидант, защитава тялото от вредните вещества, намалява вредните ефекти от тежките метали. Понижава кръвното налягане, повлиява високата кръвна захар, помага при сърповидно-клетъчни анемични състояния. Увеличава броя на сперматозоидите.

Състав: L-глутатион (редуциран) 250 мг. Калций (калциев фосфат) 94 мг, Фосфор (калциев фосфат) 72 мг,

Употреба: Да се приема по 1 таблетка дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер.

Глутатионът се произвежда в човешкия черен дроб и играе ключова роля в междинния метаболизъм, имунния отговор и здравето. Той е малка молекула, съставена от три аминокиселини: L-цистеин, L-глутаминова киселина и глицин. Мощен антиоксидант , работи в черния дроб, за защита на тялото от вредните вещества. Също така работи като изходно вещество за глутатион пероксидаза, ключов ензимен антиоксидант, който предпазва от гранясване на липидите (мазнините). Глутатион е мономер, който е една единствена белтъчна молекула, която понякога се нарича редуциран глутатион. Мономерът е активната форма на глутатиона. Той се съдържа естествено в много плодове, зеленчуци и месо. Въпреки това, степента на усвояване на глутатиона от хранителни източници, в стомашно-чревния тракт е ниска.

Глутатионът Biovea е важен антиоксидант, много активен в човешките бели дробове и много други системи от органи и тъкани. Има ключова роля в защитата на клетките от оксидативния стрес и за поддържане на имунната система. Високите нива на глутатион в кръвта са свързани с по-добро здраве при по-възрастните, но не е определена точна зависимост между глутатион и процеса на стареене.

Съотношението на глутатион спрямо свободните радикали играе ключова роля в поддръжката на здравето в клетката. Също така помага за намаляването и рециклирането на окислени форми на други антиоксиданти като аскорбат (вит. C) и алфа-токоферол (форма на вит. E). Глутатиона играе важна роля в много регулаторни пътища, синтез на ДНК, протеинов синтез, имунната реакция и запазване на митохондриалната функция.

При недостиг на глутатион:

Много окислителни стресови фактори могат да нарушат нивата на глутатион: ултравиолетови лъчи, вирусни инфекции, токсини от околната среда, домакински химикали, тежки метали, хирургични операции, възпаления, изгаряния, септичен шок, както и прекалената употреба на определени фармацевтични продукти. Ниските нива на глутатион могат също да бъдат резултат от ограничен синтез, поради постене. Налице е все по-голям и почти неограничен кръг на болестни състояния, свързани с недостиг на глутатион и в резултат на оксидативен стрес: анемии, невропатии, миопатии, чернодробни проблеми, хронична белодробни проблеми, остър респираторен дистрес синдром, астматични състояния, храносмилателни и сърдечно-съдови проблеми, висока кръвна захар, ракови усложнения, възпаления, припадъци. Дори самият процес на стареене е свързан с нарушен метаболизъм на глутатион.

Защо да използваме Редуциран глутатион Biovea ?

Играе важна роля в отбраната на организма срещу болестите, токсините, вирусите, неблагоприятното въздействие на околната среда, радиацията и окислителният стрес (свободните радикали). Без Глутатион, нашият черен дроб би се задръстил бързо с токсини, в резултат на което органите нямаше да могат да изпълняват своята работа и ще настъпи смърт. Нивото на Глутатион в клетките определя колко дълго ще живеем. Започвайки приблизително с навършването на 20 годишна възраст, производството на Глутатион намалява приблизително с 1% на година. Но неблагоприятните екологични условия и прекомерната употреба на лекарства, могат да нарушат изработването на Глутатион още по- бързо. Много учени предполагат, че съкращаването с 30% на производството на Глутатион е достатъчно за това, че клетките да престанат да функционират нормално.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: редуциран глутатион, антиоксидант, кръвно налягане, диабет, reduced, glutathione, 250mg, таблетки, мощен, детоксикира, организма, антиоксиданти Хранителна, добавка, biovea, Антиоксиданти