Хранителна добавка Biovea VITAMIN K2 100mcg

  • Модел 30 capsules
  • Наличност В наличност
  • 21,60 лв.


Бърза поръчка

Biovea VITAMIN K2 100mcg - Хранителна добавка за здрави кости, зъби, хрущял и правилно кръвосъсирване.

Поддържа здрави костите, зъбите и хрущяла. Основен за правилното кръвосъсирване, спомага при нарушения вследствие от медикаменти. Оказва благоприятни ефекти върху костната плътност. Спомага за намаляване на опасността от фрактури на костите. Срещу камъни в бъбреците.

Съставки: Vitamin K2 (as Menaquinone) 100mcg. Alfalfa (Medicago Sativa) 300mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 таблетка дневно с храната или според предписанието на лекар.
Опаковка: 100 таблетки в контейнер

Как действа витамин К2 Biovea и какви са научните доказателства за това?

Витамин К е известен като витамина на кръвосъсирването - без него кръвта не се съсирва. Той участва в създаването на протромбин и други протеини важни за кръвосъсирването. Витамин К2  е важен също за костите - той е необходим за преобразуването на остеокалцин до неговата активна форма. Така регулира функцията на калция в костното ремоделиране, както и минерализацията. Поддържа костите, зъбите и хрущялите здрави, тъй като е необходим за функционирането на протеин наречен MGP (матриксен Gla-протеин) присъстващ в тях. Правилната бъбречна функция изисква витамин К за производството на протеин, които спира образуването на камъни в бъбреците от калциев оксалат.

Кой се нуждае от витамин К Biovea и какви са симптомите на дефицит?

Дефицитът може да се развие при хора, които не консумират зелени зеленчуци или такива, които приемат лекарства възпрепятстващи развитието на чревните бактерии, които произвеждат витамин K2. На риск от дефицит са изложени и хората, които страдат от продължителна диария, обструктивна жълтеница и чернодробни заболявания или малабсорбция на червата. Първоначалните симптоми на дефицит на витамин K2 са загуба на костна маса и продължителни кръвотечения. Новородените и възрастните хора са особено предразположени към дефицит на витамин K2.

Какво количество трябва да се приема от витамин К Biovea?

Безопасната доза витамин K2 Biovea за възрастни е от 80mcg до 600mcg на ден. За да избегнете дефицит, важно е да вземате поне препоръчителната дневна доза витамин K Biovea , която е 1mcg на килограм телесно тегло. Ако сте активно трениращ спортист, препоръчителната ежедневна доза вероятно не би била достатъчна - затова спортистите трябва да определят приема си според натоварването. За мъже и жени от 80 до 180mg.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Сходни продукти

Хранителна добавка Biovea VITAMIN A 10,000 IU

Biovea VITAMIN A 10,000 IU - Хранителна добавка за здравето на очите, кожата, косата. Жизненоваже..

17,30 лв.

Хранителна добавка Biovea VITAMIN D 1000 IU

Biovea VITAMIN D 1000 IU - Хранителна добавка, която заздравява костите и зъбите, подобрява клетъчни..

22,10 лв.

Етикети: витамин к, кости, зъби, хрущяли, кръвосъсирване, vitamin, 100mcg, capsules, за, здрави, правилно, витамини, минерали Хранителна, добавка, biovea, Витамини