Хранителна добавка Retenix (срещу задържане на вода) 60 капсули

  • 24,30 лв.


Бърза поръчка

Retenix ™ - идеалното решение за намаяване на дискомфорт от прекомерно задържане на вода. Кажете сбогом на подуването на корема и сложете край на подпухналостта с Retenix ™!


Retenix ™ е усъвършенствана диуретична формула, предназначена да намали нежеланата подкожна вода в тялото. Тази формула ще осигури максимална мускулна дефиниция, мускулна твърдост и ще помогне на тялото ви да поддържа добър електролитен и минерален баланс.

 
Вашето тяло може да носи до 10 килограма излишна вода точно под слоя на кожата. Ако задържате „подкожна вода“, това може да доведе до неудобен подут, подпухнал външен вид.

Retenix ™ е усъвършенстван диуретик, който ви помага в изхвърлянето на излишна телесна вода и да облекчите подпухналост и неудобно подуване на корема.

 
Retenix ™ позволява на тялото да елиминира излишната вода и да попълни изгубените минерали и витамини, които могат да се отделят с излишната вода. То е многоизмерна добавка, създадена да работи като детоксикатор, да намали умората на тялото и да увеличи нивата на тироксин в щитовидната жлеза и много други.
Тези съединения действат много синергично, когато се комбинират заедно, и осигуряват ефективни резултати. Retenix ™ е максимална сила на всички естествени билкови диуретици, осигуряващи безопасно и ефективно облекчение от излишното задържане на вода и подуване на корема. Съдържа уникална комбинация от растителни екстракти, плодови екстракти, витамин В-6 и основния минерал калий за регулиране на водния баланс на тялото ви.
 
Retenix ™ съдържа 11 активни витамини, минерали и билки, които работят заедно, за да подпомогнат внимателното отстраняване на излишната течност.
 
Естествените диуретици могат да помогнат за премахването на излишните течности в организма. Синергията на тези съставки прави Retenix ™ идеалният изцяло естествен подход за управление на течностите. Retenix ™ включва съставки, които обикновено се използват за подпомагане на бъбречната функция и увеличаване на уринирането. Нашата формула работи по щадящ начин, така че да не причинява дехидратация или загуба на основните електролити. Въпреки че е обичайно тялото да губи калий, когато приема диуретична добавка, нашата формула включва допълнителен калий, за да поддържа правилния баланс.
 
Кои са основните активни съставки в Retenix ™ и как действат?
 
Плод от хвойна: Хвойновото масло се използва предимно за лечение на инфекции на пикочните пътища като цистит и уретрит. Съдържа антисептично летливо масло, което може да помогне за облекчаване на пикочните пътища при преминаването им. Това действие се засилва от диуретичен ефект, който може да помогне за разреждане на урината. Летливият маслен компонент, терпинен-4-ол, може също да помогне за увеличаване на скоростта на гломерулна филтрация на бъбреците (скоростта, с която работят дренажните тръби в бъбреците). Това прави маслото от хвойнови зрънца ценно допълнение към тази ефективна формула. Въпреки че плодът от хвойна се използва за инфекции на пикочните пътища, също така се смята, че вероятно ускорява филтрацията на бъбреците, което го прави един от най-ефективните природни диуретици.
 
Листа от бачу : Листата бачу произхождат от Южна Африка и са едни от най-добрите известни диуретици. Листата бачу се използват за лечение на възпаление на уретрата, кръв в урината, инфекции на пикочния мехур и други нарушения на пикочните пътища. Също така се казва, че то е ефективно средство за лечение на камъни в бъбреците, цистит и ревматизъм. Действа противовъзпалително и помага за намаляване на възпалението на дебелото черво, венците, лигавиците, простатата, синусите и влагалището. Използва се най-вече при остри и хронични пикочни нарушения, включително възпаление на уретрата, нефрит, цистит и катар на пикочния мехур. Както при повечето диуретици, бачу действа по-добре, ако се приема като инфузия с хладка вода. Тъй като той често се комбинира с Uva Ursi, за пикочни инфекции, заслужава да се отбележи, че нито една от тези билки не трябва да се подлага на кипене, тъй като това разсейва техните активни съставки и летливи масла. Когато се дава на топло, той е стимулиращо потогонно средство, полезно при лечение на увеличена простата и дразнене на уретрата.


Глухарче на прах: Глухарче е един от най-силните природни диуретици и листата му са богат източник на калий. Това вероятно го прави единственият естествено срещащ се калий-съхраняващ диуретик и помага да се поддържа електролитен баланс. Не само плевел, глухарчето е билка, която се използва лечебно от векове. Използва се за лечение на чернодробни проблеми, бъбречни заболявания, отоци, стомашно разстройство, кожни проблеми и киселини. Листата на това растение действат като диуретик.

Витамин В6 (пиридоксин) група от тясно свързани вещества пиридоксин, пиридоксинал и пиридоксамин, които работят заедно. Те се екскретират от тялото ви около осем часа след консумацията им, така че трябва редовно да замествате този витамин. Чрез регулиране на водния баланс и калиево-натриевия баланс, B6 може да действа като естествен и безопасен диуретик, подпомагайки изхвърлянето на излишната вода от тялото. Като естествен диуретик, той може да бъде полезен за хора, които се опитват да свалят теглото на водата преди състезания. Витамин В6 е естествена хранителна, която се препоръчва за намаляване на задържането на течности преди менструалния цикъл.
 
Зелен чай:  в традиционната китайска и индийска медицина се използва като стимулант, диуретик (за подпомагане отделянето на урина), стягащ (за контрол на кървенето и подпомага заздравяването на рани) и за подобряване на здравето на сърцето. Високото ниво на кофеин в зеления чай е това, което му придава диуретични свойства. Клиничните проучвания показват, че екстрактът от зелен чай може също да засили метаболизма и да помогне за изгарянето на мазнини. Едно проучване потвърждава, че комбинацията от зелен чай и кофеин подобрява загубата на тегло и поддържането при лица с наднормено тегло и умерено затлъстяване. Някои изследователи предполагат, че веществата в зеления чай, известни като полифеноли, по-специално катехините, са отговорни за ефекта от изгарянето на мазнините в билката.
 
Калий: Понякога диуретичният процес може да изчерпи нивата на калий, така че Retenix ™ се допълва с калий, за да предотврати този ефект. Калият е много важен, ако приемате диуретици. Помага за задържането на течности от вътрешната страна на клетките. Един от трите основни електролита в тялото ви, който може да бъде полезен при отоци, като регулира потока на течности в и извън вашите тъкани и клетки.
 
Царевична коприна: Дългите нишки царевична коприна се събират от вътрешността на царевичните люспи, преди растението да бъде оплодено чрез опрашване. Царевичната коприна изглежда стимулира загубата на излишна течност от краката чрез уриниране. Царевичната коприна е друг естествен диуретик, който също е богат на калий и се използва за лечение на задържане на вода, причинено от отоци. Тъй като калият се замества, тъй като се губи чрез уриниране, има по-малък риск от развитие на неравномерен сърдечен ритъм и мускулни спазми поради ниските нива на калий. Царевичната коприна се използва в традиционната китайска медицина като пречистващ кръвта, тоник за сърцето и диуретик. Неговите диуретични свойства са полезни за намаляване на отока и задържането на течности в крайниците. Това е особено полезно за лечение на подагра, където пръстите на краката и краката стават болезнени и подути.
 
Ябълков оцет: Това е една от най-добрите диуретични храни. Освен това, помага за стабилизиране на нивата на калий, който може да излезе от равновесие с много други диуретици. Ябълковият оцет действа като естествен диуретик, тъй като е богат на калий, който подобно на пъпешите и цитрусовите плодове помага за балансиране на системата и насърчава излишната загуба на течности. Той проявява естествени диуретични свойства и поддържа здравословните нива на калий.
 
Червена боровинка: Ефективен диуретик, боровинките също помагат в борбата с отоците като тя е едно от най-добрите оръжия на природата срещу цистит и инфекции на пикочните пътища. Червената боровинка помага за лечение на инфекции на пикочния мехур и бъбреците и  за разтварянето на камъни в бъбреците и жлъчката. Освен това се твърди, че притежава антиоксидантни качества, които могат да предпазят от инвазията на сериозно злокачествено заболяване. Провеждат се и важни нови изследвания по отношение на благоприятното въздействие на боровинката върху лечението на рак на яйчниците. Червените боровинки са кулинарна билка, притежаваща диуретични свойства, които са полезни за медицински цели.
 
Диня: Основната активна съставка на динята е цитрулин, химикал, който повишава нивото на урея в кръвта и урината. Смлените семена често се включват с други билки като вид диуретик и могат също да помогнат за изчистване на инфекциите на пикочните пътища. Друга активна съставка в динята, куркубоцитрин, може да помогне за намаляване на кръвното налягане. Динята е основно почистваща, алкализираща, диуретична и минерализираща. Той е много ефективен за детоксикация на червата, като поддържа тялото без токсични отпадъци. Той е лесно смилаем и се абсорбира напълно за всичките му минерали, осигурявайки така необходимите хранителни вещества на тялото. Алкализиращият ефект поддържа киселинно-алкалния баланс в тялото, неутрализирайки токсичното състояние на организма в резултат на прекомерен прием на киселинно образуващи храни. Въз основа на богатия антиоксидант и бета-каротин, здравните ефекти на сока от диня са огромни. Неговият прочистващ и естествен диуретичен ефект е напълно лечебен при проблеми с бъбреците и пикочния мехур. Диуретичното му действие помага да се елиминират излишните течности от тялото, намалявайки задържането на вода, особено при жените по време на месечния им менструален цикъл и при бременни жени.
 
Аспержи: Аспержите също са диуретик и облекчават стомашните и чревните разстройства. Те съдържат аспаригин - химичен алкалоид, който повишава работата на бъбреците, като по този начин подобрява отстраняването на отпадъците от тялото. В дивата си форма в Древна Гърция и Рим аспержите са били използвани като диуретик (увеличаващ притока на урина) за измиване на бъбреците и предотвратяване образуването на камъни.
 
Червен пипер: може да се използва като диуретик, като помага за елиминиране както с урината, така и с натрупаните фекални вещества в червата. Притежава прекрасни, научно доказани противогъбични свойства и подобрява храносмилането.
 
Състав в дневна доза 1 капсула:  Витамин B-6 (пиридоксин хидрохлорид) 25 mg, Калий (хлорид) 25mg, Глухарче (4: 1 концентрат) 225mg, Зелен чай (50% екстракт) 100mg, Червена боровинка (30% екстракт) 75mg, Хвойна плод (4: 1 концентрат) 50mg, Буку листа (4: 1 концентрат) 50mg,  Ябълков оцет (35% екстракт) 50mg, Царевична коприна (билков прах) 25mg, Червен пипер (билков прах) 25mg, Диня (билка на прах) 25mg
Други съставки: Желатин, магнезиев стеарат и силициев диоксид.

Не съдържа изкуствени аромати или подсладители, консерванти, захар, нишесте.
Употреба: Да се приема по 1 капсула дневно. Ако имате заболявания, преди употреба се консултирайте с лекар.Може да съдържа следи от мляко, соя, пшеница, яйца, фъстъци, ядки, риба и ракообразни.

За оптимални резултати приемайте поне 3 месеца!

Опаковка: 60 вегетариански капсули
Произход: САЩ
 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Сходни продукти

Хранителна добавка STRIAGEN-DS (против бръчки) 60 капсула - Newton Everett

Мощна анти ейдж формула, която помага на кожата ви да върне часовника назад! оказани съставки, ..

46,30 лв.

Хранителна добавка Glucorex 90 вегетариански капсули - Newton Everett

Превъзходна формула с GlucoFit®. Подпомага метаболизма на глюкозата и намалява апетита за сладк..

58,20 лв.

MORINGA 500mg 60 вегетариански капсули - Biovea-СЪС СРОК НА ГОДНОСТ 10/2021Г.

Подобрява настроениетоДопринася за по-добро храносмиланеЗасилва имунитетаОсигурява голямо количество..

19,00 лв. 24,70 лв.