Хранителна добавка SOMESTA 562mg 60 вегетариански капсули - против безсъние

  • 36,40 лв.


Бърза поръчка

SOMESTA® съчетава качествени съставки, предназначени да се борят с безсънието Ви в дългосрочен план.


 Съставките в тази патентована смес (MELATRYPTOPHAN 562mg) са внимателно балансирани, за да се допълват и дават положителни резултати.


Защо бихте продължили да се борите с безсъние, ако можете лесно да заспите с помощта на SOMESTA® тази вечер?

 

Как SOMESTA® ще помогне:

 

• Помага за стимулиране на процеса на сън;

• Помага ви да се отпуснете;

• Борба със стреса.

 

Липсата на сън може да причини:

 

1. Депресия и безпокойство;

2. Забавени рефлекси;

3. Психично и физическо изтощение;

4. По-бавен метаболизъм;

5. Бавно възстановяване от инфекции и заболявания;

6. Депресирана имунна система;

7. Намалена продължителност на вниманието;

8. Раздразнителност.

 

Мелатонинът ще ви помогне да заспите незабавно, докато Валерианът ще отнеме повече време, за да влезе в сила.

Вместо да развиете зависимост, както често се случва с лекарства, отпускани с рецепта, всъщност ще трябва да използвате SOMESTA® все по-рядко с времето.

Съставките в SOMESTA® са внимателно балансирани, за да се допълват и дават положителни резултати за относително кратко време.

SOMESTA® не води до пристрастяване и не са открити странични ефекти по отношение на съставките. Ако обаче приемате лекарства с рецепта, трябва да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате какъвто и да е вид добавка, тъй като лекарствата, които приемате, в редки случаи могат да взаимодействат със съставките на добавката.


МЕЛАТРИПТОФАН ФОРМУЛА:


L-триптофан:

L-триптофанът е предшественик на серотонина, невротрансмитер в мозъка, естествено подобрява съня.

L-триптофан може да бъде препоръчан за подобряване на структурата и функцията, свързани с хранителните нужди и недостатъците, свързани с:

• Ниските нива на серотонин и нивата на L-триптофан са свързани с депресия;

• Повишаване на серотонина е отбелязано и при химически зависимости;

• Лишаване от сън. Добавката естествено подобрява релаксацията и съня;

• Оказва влияние върху поносимостта към болка;

• Увеличаване на производството на серотонин.


Какво е L-триптофан?

L-триптофанът, незаменима аминокиселина, е предшественикът на серотонина, който е необходим невротрансмитер, отговорен за предаването на нервните импулси в мозъка и предизвикването на сън и спокойствие. Дефицитите на серотонин, които са свързани с дефицит на L-триптофан, са добре документирани в случаи на депресия и безсъние. L-триптофанът също се превръща в ниацин, а витамин B-6 (пиридоксал 5'-фосфат) е необходим за метаболизма на L-триптофан и превръщането му в серотонин.


L-триптофанът е много важен за биохимичния баланс на мозъка и е много полезен за тези с лишаване от сън, безпокойство и повишено настроение поради ниските нива на серотонин. Той също така помага за биохимичния баланс на мозъка при тези, чиито нива на серотонин са ниски поради химически зависимости. Той също така е бил ефективен за контрол на апетита, повишавайки толерантността към болката и подпомагайки тези с изоставане в струята.

Мелатонин:

 

Мелатонинът е естествено химично вещество, присъстващо в повечето храни, включително ориз, ечемик, царевица и месо. Доказано е също, че мелатонинът се произвежда от епифизната жлеза в мозъка. Мелатонинът играе роля в подпомагането на естествения цикъл на съня.

Лайка:

Лайката е една от най-старите и най-нежните билкови помощни средства за сън. Най-често се пие като чай, който има мек и приятен вкус. В допълнение към насърчаването на спокойствието , лайка се използва и в случаи на дразнене на стомаха.


Валериан:

Валериана е корен, който отдавна се използва като билков помощник за сън. Има характерна миризма, която идва от изовалериановата киселина.

Много проучвания показват, че коренът от валериана е изключително безопасен и ефективен начин за насърчаване на съня. Пациентите, които приемат валериана, съобщават, че се чувстват по-малко тревожни и нервни и имат по-добра почивка през нощта.

Ясно е, че има много ползи от валериана и тя не причинява нито един от негативните ефекти върху концентрацията и бдителността от лекарствата, отпускани по лекарско предписание, като по този начин я прави отличен избор за хора, страдащи от хронично безсъние.


Употреба: Вземайте 1 капсула, половин час преди сън.

За оптимален ефект да се използва поне 3 месеца!Опаковка: 60 вегетариански капсули.


Състав в една доза:

 • Ниацин (като инозитол хексаникотинат) 5 mg

• Витамин В6 (като пиридоксин HCL) 5 mg

• L-триптофан 500 mg

• Екстракт от лайка 25mg

• Екстракт от валериана 25mg
• Инозитол 1,4 mg

 (от инозитол хексаникотинат)

• Мелатонин 1mg

 

Други съставки: Растителна капсула (хипромелоза), микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, хидроксипропил целулоза, силициев диоксид.


Произход: САЩ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: somesta, против, безсъние, умора, сън, депресия, тревожност,