Хранителни добавки Biovea FOLIC ACID (Vitamin B9) 800mcg 250 Tablets

  • Модел 250 таблетки
  • Наличност В наличност
  • 26,00 лв.


Бърза поръчка

От съществено значение за здрави клетки, кости и стави. Подпомага производството на протеини, аминокиселини и здравословна функция на червените кръвни клетки. Важен за майките, преди и по време на бременността. Предотвратява развитието и прогресирането на проблеми с кръвоносните съдове. Ефективно повишава познавателните способности при по-възрастни хора. Спомага за силна имунна система и тонус.

Състав: Фолиева киселина 800mcg. Не съдържа захар, изкуствени оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 таблетка дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 250 таблетки в контейнер

Фолиевата киселина е член на водоразтворимите витамини от група В. Известна е още като фолацин или фолат. За първи път е открита през 40-те години на XX в., когато е извлечена от спанак. Названието фолат идва от латинската дума folium (лист). Фолиевата киселина трябва да се набавя всеки ден, тъй като организмът не може да я съхранява за дълго. Дефицитът на фолиева киселина е най-често срещаната авитаминоза в света и води до анемия. Половината от фолиевата киселина в храната изчезва поради готвенето, обработването и продължителното съхранение и допълнителният прием на това жизненоважно хранително вещество силно се препоръчва.

Недостиг на фолиева киселина се наблюдава при хора, които употребяват алкохол, пушат или приемат орални противозачатъчни. Бременността удвоява нуждата от фолиева киселина. Този витамин е жизненоважен за правилния растеж на плода, развитието и здравето на зрелия индивид. Бъдещите майки са съветвани да приемат фолиева киселина, както заради своето здраве, така и заради здравето на детето. Така може да се намали риска появата на вродени дефекти на плода. Този витамин попълва много други хранителни дефицити в храната по време на бременността.

Ниските нива на фолиева киселина са свързани с увеличен риск от сърдечни проблеми посредством покачването на хомоцистеина. Фолиевата киселина е необходима за производството на ДНК (дезоксирибонуклеиновата киселина) и РНК (рибонуклеинова киселина) и е от първостепенна важност за правилното клетъчно делене и предаването на генетичния код до всички новообразувани клетки. Фолиевата киселина е важна за здравето на червените кръвни клетки и за производството на протеини и редица аминокиселини. Доказано е, че тя намалява нивата на хомоцистеин, дори когато те са високи заради лекарства, намаляващи липидите в кръвта и подпомага здравословната имунна функция. Тя също може да предотврати развитието и напредъка на проблеми с кръвоносните съдове.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: biovea, хранителна, добавка, витамини, B9, фолиева, киселина,