Екстракт от черен орех за здрав имунитет

Известен е фактът, че древните римляни и гърци са го използвали за лечение на гъбични и кожни инфекции. Американските индианци са го използвали за премахване на чревни паразити. Този вид орех е разпространен  в Азия и се използва в китайската медицина за лечение на астми и лумбаго. Широко известен е в медицината с противогъбичния и антиоксидантния си ефект. Зелената му обвивка е богата на танини, които се съдържат също в гроздето и зеления чай, и регулират кръвното налягане, укрепват съпротивителните сили на организма и предотвратяват развитието на тумори в тялото. Тя също понижава налягането в артериите и кръвната захар. А листата му са богати на важната линоленова киселина, която намалява холестерина в кръвта и се съдържа в ретината и нервните влакна.

Враг на рака

В черния орех се съдържа голямо количество витамини, сред които провитамин А, С, В1, В2, В6, В15, калий, магнезий, фосфор, манган, желязо, етерични масла, танини, аминокиселини (от които триптофан) и др. Количеството на витамин С в него е 8 пъти  повече отколкото в касиса. В него също се съдържат флавоноиди, дъбилни вещества, минерални соли. Йодът, съдържащ се в него пречи на размножаването на вредните бактерии, подсилва имунитета, подпомага чревната флора. Той е известен с благоприятния си ефект върху щитовидната жлеза, защото подпомага нейната функция.

Поради богатото си съдържанието на триптофан, черният орех помага при ракови заболявания, тъй като тази аминокиселина се бори с раковия тумор навсякъде в организма. При наличие на достатъчно триптофан в организма, туморните процеси се забавят. 

Черният орех помага при възпаления на сливиците, укрепва зъбния емайл, вътрешни язви, рани в устата, колит, хемороиди, абсцеси, разширени вени, кандида, различни кожни заболявания. Също така, той действа укрепващо върху имунната система, намалява лошия холестерол и предпазва от инфаркт и инсулт. Успешно се прилага в лечението на диабет и жълтеница.

Отново в отлично здраве

Черен орех може да се приема под формата на тинктура, прах или хранителна добавка. Няма странични ефекти. Приемайте екстракт от него за перфектно здраве.