Блог на Biovea.bg

Артишок за хубава фигура и отлично здравеПолзите от артишока 

Какво представлява?

Вероятно не всички от вас са чували за артишока. Той представлява голямо бодливо растение, чийто произход  Средиземноморието, но също така се среща и в Южна Европа като диво растение. Познати са десет вида артишок, които се различават по форма и цвят на листата, като цветът му може да е зелен или лилав.

Безценен зеленчук

Жълт кантарион - лекарство за ума и тялотоЦелебно растение

Лековита билка за повече сила и енергия

Рядко има някой, който да не знае за билката жълт кантарион. Благотворните свойства на това лечебно растение, известно още с името звъника, са добре познати  от древността.

Лековита билка за повече сила и енергия

Погрижете се за здравето си с помощта на шипкаЦарица на билките

Какво представлява?

Повечето от нас са чували за шипката. Тази добре позната билка с доказано лечебно действие е една от най-широко използваните билки в нашата страна. Повечето билкари я наричат царица на билките, тъй като тя е диворастяща роза и има родство с градинската роза.

Царица на билките

Какаото - отличен източник на антиоксидантиВкусен и полезен плод

Какво да знаем за него?

Всеки от нас е чувал за какаото и неговото широко приложение както в хранителната индустрия, така и в медицината и козметиката. Това вкусно изкушение, чието наименование е Theobroma cacao, всъщност е познато на човека от преди повече от 2000 години.

Храна за тялото и душата

Африканско манго за елегантна фигураАфриканско средство за отслабване

Стройни с помощта на природата

Африканското манго е вид дърво, което вирее в Африканските гори. То всъщност произхожда от Индия, но през 10 век е пренесено в Африка. То достига височина до 15-40 метра и плодовете му се използват както за храна, така и като козметично средство.

Стройни с помощта на природата

Кокосова вода за силен имунитетЖизненоважна природна храна

Какво представлява кокосовата вода?

Кокосовата вода, наричана още жива вода, се извлича от младите и неузрели кокосови орехи. Хората, живеещи по тропическите региони, от векове пият кокосова вода, за да си укрепят имунитета и за повече жизнена енергия.

Жизненоважна природна храна

Лечебните свойства на чаеното дървоНатурално лечебно средство

Какво представлява чаеното дърво?

Природата ни е дарила с чаеното дърво, което носи многобройни ползи за нашия организъм. Още от дълбока древност хората са използвали листата на този диворастящ храст за лечебни цели. Въпреки името си, то няма нищо общо с отглежданите за чай растения. Става популярно по времето на капитан Кук. Мореплавателите, които са открили Австралия са дъвчели листата това растение.

 ​Натурално лечебно средство​

Таурин - за здраво сърце и тонусЕдна от най-полезните органични киселини

Необходима съставка за нашия организъм

За тези от вас, които не са чували за таурина, той представлява органична киселина, която се съдържа в животинските тъкани. Тя е основна съставна част на  мускулите, мозъка, жлъчката, ретината и съставлява приблизително 0,1% от общото тегло на човека. 

Необходима съставка за нашия организъм

Екстракт от черен орех за здрав имунитетЦенна храна

Какво представлява черния орех?

Ако не сте чували за черния орех, той е вид дърво, което през 17в. е било пренесено от Северна Америка в Европа. Счита се за едно от най-ценните дървета. На външен вид е като обикновения орех, но се отличава със силно набраздена черна кора.

Ценна храна

Келп - здраве от моретоКакво е келп?

Келпът представлява вид морско водорасло, чийто произход е Япония и е известно с името Ламинария. Познат още като "морска трева",  келпът се среща  и по крайбрежията на Северно море, Атлантическия и Тихия океан. То има от двете страни на листата си пълни с газ мехурчета и варира по външен вид.

Свойства на келпа

Показани са от 1 до 10 от 80 резултата (8 страници)