4 приложения на етеричните масла Biovea

Обикновено тези масла се предлагат с малки, тъмни бутилчици, тъй като са силно летливи и за да се запазят техните терапевтични свойства и аромат трябва да се съхраняват на тъмно и сухо място.

Кои са най - популярните приложения на етеричните масла Biovea?

  • В ароматерапията

Най - популярното приложение на етеричните масла е в ароматерапията. Лечението с аромати се прилага от още от древността и това е един от най-ефикасните методи за справяне със стреса, главоболието, мигрената, безсънието, депресията и други.  

Прибавете няколко капки от любимото си еретично масло към водата във ваната и ще се насладите на една релаксираща и отпускаща вана.

Ако пък не си падате по дълъг престой във ваната, можете да използвате етерично масло, за да ароматизирате дома си. Необходими са ви само свещи и няколко капки от любимото ви масло, за да създадете романтична и релаксираща обстановка.

  • В народната медицина

Почти всички еретични масла се използват за лечение на различни заболявания.

Например, маслото от чаено дърво може да ви помогне да се справите с  обрива, да облекчи отоците и сърбежите и да се отървете от  гъбичните инфекции. Маслото от чаено дърво е мощно антибактериално средство и е добре да го имате в дома си.

Ако пък страдате от главоболие, можете да капнете няколко капки масло от мента на кърпа, която да поставите на челото си и само след няколко минути ще усетите облекчение.

Маслото от лимон пък може да ви избави от болното гърло, ако към една лъжица мед прибавите капка от него и приемате тази смес един -два пъти на ден.

  • В козметиката

Масла можете да използвате, за да си направите пилинг маска, да се избавите от досадния пърхот или да възвърнете блясъка и силата на косата си.

  • В почистването на дома

Добавете няколко капки етерично масло от див портокал към препарата за почистване и домът ви не само ще мирише приятно, но ще „убиете” всички микроби по пода.

Природата ни е дала едно изключително мощно средство – ароматните, етерични масла и е добре да се възползваме максимално от техните свойства.