5 храни важни за здравето на жените

И друг път сме говорили, че мъжете и жените имат нужда от различни хранителни вещества и храни, за да поддържат добро здраве.

Сега ще ви запознаем с някой от най - важните за здравето на жените продукти.

Според проведените медицински изследвания, жените страдат най-много от рак на гърдата, остеопороза, диабет и заболявания на сърдечно-съдовата система. Тези заболявания могат да бъдат предотвратени, ако дамите се хранят балансирано и с храни, които са полезни за тяхното здраве.

5 продукта, които действат благотворно на женския организъм

  • Домати

Доматите са богати на ликопен, което ги превръща в едни от най-важните храни за жените, тъй като се счита, че този елемент помага в борбата с рак на шийката на матката, рак на гърдата и предпазва сърцето и кръвоносните съдове.

  • Ленено семе

Лененото семе е много богато на Омега - 3 киселини, фибри и лигнини, което го прави безценно за женското здраве. Редовната употреба на това семе помага в борбата с „вълните” по време на менопаузата, намалява нивото на „лошия” холестерол и триглицеридите и действа благотворно при болни от рак на гърдата.

Добавките са много важни за женското здраве, тъй като помагат за по - доброто усвояване на всички важни витамини и минерали и подпомагат организма за жената.

  • Зеле

Този зеленчук съдържа много хранителни добавки, което го прави много ценен не само за дамите, но и за мъжете. В него се съдържат антиоксиданти като лутеин и зеаксанин, които подпомагат зрението, витамин С и калций. Освен това в зелето се съдържа и витамин К, който укрепва костите, намалява риска от фрактури и активира костните протеини, които са необходими за предотвратяването на остеопороза.

  • Червена боровинка от Biovea

В сока от червена боровинка се съдържат антиоксиданти, които помагат в борбата с инфекциите на пикочните пътища. Освен това този сок намалява нивата на кръвната захар.