5 лесни начина да укрепите имунната си система

Хапвайте повече пресни зеленчуци и плодове.

В пресните плодове и зеленчуци се съдържат много витамини и антиоксиданти, които не само помагат да се укрепи имунната система, но и защитават организма от свободните радикали, които са  едни от най – големите причинители на различни заболявания. Ако не можете да си набавите нужните количества от важните хранителни вещества само чрез консумацията на плодове и зеленчуци, можете да компенсирате липсата им с хранителни добавки Biovea.

  1. Увеличете консумацията на храни богати на цинк.

Според експерти по укрепване на имунната система, при повече от 50%  от хората тъкмо липсата на достатъчно цинк е причината за отслабена имунна система. Цинк можете да си набавите, като си похапвате повече риба, тиквени семки, месо, яйца, орехи и или чрез хранителни добавки Biovea за силна имунна система.

  1. Не пренебрегвайте въглехидратите.

През зимните месеци организма ни се нуждае от повече въглехидрати, за да може да се справи. Ако не приемате достатъчно въглехидрати, организмът ви просто ще си вземе това, което му е необходимо и това ще отслаби имунната ви система. Въглехидрати можете да си набавите чрез картофите, бобовите храни, пълнозърнестия хляб и други.

     4. Не спирайте да се движите пеш, да се разхождате, да правите упражнения.

     5. Комбинирайте горещи и студени душове. Доказано е, че редуването на студени и горещи душове укрепва имунната система и увеличава силата и енергията.