5 начина за укрепване имунната система на детето

Нека детето ви да се движи повече

За съжаление сутрешната гимнастика днес не е на мода, но ако можете да накарате детето си да прави сутрин лека 10-15 минутна гимнастика, това много ще му помогне не само за укрепване на имунната система, но и ще го научи на дисциплина и контрол.

Включете повече плодове и зеленчуци

Детето има нужда от пълноценно хранене с храни, които са богати на витамини и минерали. Включете в менюто му повече пресни плодове и зеленчуци, а по време на есенно-зимния сезон, когато зачестяват настинките и вирусните заболявания направете един курс от мултивитамини за деца от Biovea.

Използвайте помощта на билките

По време на периодите с повишен риск от епидемии, детето трябва да приема по-голямо количество витамини и най-вече витамин С. Много подходящ чай за подсилване на имунната система на детето е чай от липа, ехинацея и мед, който можете да редувате с чай от джинджифил. Към билковите чайове можете да включите добавки и витаминни комплекси, включващи в състава си аскорбинова киселина.

Не се опитвайте да го предпазвате от всичко

Прекалено затоплените помещения, многото връхни дрехи, с които обличате детето могат да ви изиграят лоша шега и вместо да предпазите здравето на детето си да постигнете обратния ефект. Затова, не прекалявайте с връхните дрехи, проветрявайте често и не затопляйте помещенията прекомерно.

Осигурете му здравословен сън

Сънят е пряко свързан с имунитета, като дори се смята, че липсата на сън води до силно отслабване на имунната система. Ако детето ви посещава училище или детска градина, то трябва да спазва режим на лягане, който да му осигури достатъчно здрав и пълноценен сън.