7 причини да хапваме редовно грозде

Ако и вие обичате да го хапвате, ето няколко причини да продължите да го консумирате. А ако не сте му големи фенове, вижте какви са ползите от него и пак помислете дали да не приемате поне хранителни добавки Biovea.

  1. Гроздето е добър източник на витамин А, С, В6, фолиева киселина, калий, фосфор, калций, желязо, магнезий, селен. В него се съдържат флавоноиди (мощни антиоксиданти), които забавят стареенето и намаляват негативното влияние на свободните радикали.
  2.  В семената на гроздето се съдържат витамини А, Е, К и натурални масла, които спомагат за укрепването на клетките и подмладяват организма. Затова диетолозите препоръчват приема на екстракт от гроздови семена, които между другото помагат за премахване на вредните токсини от организма.
  3. Укрепва сърцето. Гроздовите зърна (или хранителните добавки) увеличават съдържанието на азот в кръвта, което предпазва от образуване на съсиреци, като по този начин се намалява вероятността от сърдечни атаки.
  4. Поради съдържанието си на много витамини и антиоксиданти, гроздето бързо възстановява силата и енергията, предпазва организма от стрес и подпомага имунната система.
  5. Ако имате астма, редовната консумация на грозде ще подобри работата на белите дробове и дихателните пътища и ще намали пристъпите ви.
  6. Плодът е и диуретик, така че се препоръчва на хора, които страдат от проблеми с бъбреците и жлъчния мехур.
  7. Екстрактът от гроздови семена помага за детоксикацията на черния дроб и действа активно за забавянето на растежа на раковите клетки при рак на матката, гърдата, простатата, стомаха, рак на белия дроб.

Консумацията на гроздови семена не се препоръчва на хора, които имат проблеми с панкреаса, стомашно-чревния тракт, страдат от диабет и затлъстяване.