7 - те най - полезни продукта за зрението

За радост, ако отслабването на зрението не е в необратима фаза можем да го подобрим, приемайки хранителни добавки Biovea в комбинация с някой от най-полезните продукти за добро зрение.

Ето кои 7 храни могат да ви помогнат, ако искате да имате отново добро зрение.

Моркови

Морковите са богати на голям брой витамини и пред всичко на витамин А, който е много важен за зрението. Поради наличието на бета - каротин в структурата на морковите те помагат изключително много за зрителната острота.

Боровинки

Боровинките съдържат витамин В1 и С и пигмента лутеин, който помага за поддържането на зрителна острота и предпазва очите от умора. Боровинки можете да си хапвате както пресни, така и замразени или на конфитюр.

Черен шоколад

Натуралния шоколад предпазва кръвоносните съдове на очите и укрепва роговицата, тъй като съдържа флавоноиди.

Спанак

Този зеленчук е богат на лутеин и ще предпази очите ви от появата на катаракт.

Извара

Съдържа витамин В2 ( рибофлавин ), който стимулира обмяната на веществата укрепва роговицата и витамин В12, който подобрява кръвообращението и засилва остротата на зрението.

Тиква

Тиквата освен, че съдържа лутеин е и богата на витамините С, А, В1, В2 и цинк. Тиква можете да си хапвате по всяко време и както я обичате.

Броколи

Съдържа лутеин, каротин и зеаксантин и ако го включите в менюто си ще се погрижите за правилното функциониране на лещата на очите си ще защитите клетките на очите от свободните радикали.

Освен тези храни и хранителни добавки Biovea, за очите ви ще се погрижат още:соята, зелените чушки, яйцата и рибните продукти.