8 храни важни за мъжа

За радост, тези заболявания могат да се ограничат, ако мъжката половина от човечеството включи в менюто си някой храни и приема хранителни добавки Biovea.

Добавките са важна част от пълноценното хранене, тъй като в тях са включени всички витамини и минерали, от които мъжкия организъм се нуждае, но те са само допълнение към здравословното хранене, физическата активност и пълноценния начин на живот.

Ето какво трябва да включи в менюто си всеки мъж, който иска да се погрижи за здравето си.

Банани

В бананите се съдържа калий, който е много важен за мускулите и костите. Освен това бананите помагат за нормализиране на кръвното налягане и се грижат за сърдечно - съдовата система.

Кисело мляко

Гъстото кисело мляко е богато на аминокиселината левцин, която подпомага изграждането на мускулите.

Мазна риба ( скумрия, риба тон, сардина, сьомга )

В тлъстата риба се съдържат омега 3 киселини, които предпазват от появата на рак, влияят благотворно на сърцето, подсилват имунната система и намаляват болките в ставите.

Броколи

Този зеленчук е много богат на витамин С, калий, бета - каротин и предпазва от рак на дебелото черво.

Бразилски орехи

Поради високото си съдържание на селен и магнезий, бразилските орехи се грижат за простатата, намаляват „лошия” холестерол и подпомагат работата на сърдечно - съдовата система.

Къпини, череши

Тези плодове съдържат флавоноиди и имат мощни антиоксидантни свойства. Забавят стареенето, подобряват паметта и имат противовъзпалително действие.

Зелени зеленчуци

Зеленолистните зеленчуци са богати на лутеин и други полезни хранителни вещества, които предпазват от заболявания на очите и простатата.

Пълнозърнести храни

Богати са на фибри, минерали и витамини и консумацията им редуцира „лошия” холестерол.