Африканско манго за елегантна фигура

Най-полезните хранителни вещества се съдържат в семената на мангото, които се използват като хранителна добавка. Африканското манго е една от основните храни на редица племена в Камерун и Нигерия. Според изследване, при тези племена преобладава стройната фигура и броят на сърдечно-съдови заболявания е малък.

С какво е полезно?

Този плод е известен с това, че ефективно се бори с излишните килограми, намалява лептина и вредния холестерол при наднормено тегло и помага за хидратацията на тялото. Семената на мангото са добър източник на водоразтворими фибри и полезни наситени мазнини. В тях има средноверижни триглицериди, които се съдържат и в кокосовото масло. В тях има също въглехидрати, белтъчини, фибри, витамин С, елагенова киселина, магнезий, калций, мед, желязо, кверцетин, кампферол, провитамин А, витамин Е, натрий, витамините от група В, както и много минерали. Водоразтворимите фибри в него са сходни с глюкоманана. Това вещество има физиохимични свойства и влияе върху метаболизма на хранителните вещества

Африканското манго регулира лептина, един от най-важните хормони свързани с храненето, намалява апетита и натрупването на подкожни мазнини, което го прави отлично средство за отслабване. То пречи на намаляването на абсорбирането на въглехидрати чрез амилазата. Той има антиоксидантен ефект, регулира кръвната захар и телесната температура, предпазва от диабет и сърдечни проблеми, подпомага храносмилането и намалява калориите от приетата храна. Освен това, този вкусен плод, повишава енергията, спомага функцията на стомашно-чревния тракт, лекува хиперлипидемия и се ползва и като болкоуспокояващо средство.

Как да се сдобием с хубава фигура?

Все още не е доказано, че екстрактът от този плод има странични ефекти. Приемайте хранителна добавка с африканско манго за трайни резилтати в отслабването. С негова помощ вие отново ще се радвате на хубава фигура.