Чай от лайка и сок от червени боровинки лекуват цистит

Лечението на цистит не е лесно, но ако се комбинират хранителни добавки Biovea, предписаните от специалист медикаменти и народна медицина можете да се справите и с най - острата форма на цистит.

От голямо значение при лечението на тази инфекция на пикочо - половата система е да се спазва добра хигиена на половите органи, да не се задържа урина в пикочния мехур и да се пазите от настиване.

Ако страдате от цистит, ето няколко рецепти от алтернативната медицина, които могат да ви помагат при лечението на тази доста неприятна и болезнена инфекция.

Алтернативната терапия включва използването на билки, подправки и плодове като червени боровинки, мечо грозде, листа от бреза, магданоз, хвойна, хвощ, женско биле, жълт кантарион, които имат антимикробно, антибактериално, диуретично и противовъзпалително действие.

Червените боровинки имат много силно противовъзпалително действие. Те се препоръчват за лечение на остра форма на цистит. Най - бърз ефект има, ако се пие пресен сок от червени боровинки. Ако не можете да откриете пресни боровинки, от които да си направите сок, тогава вземете две супени лъжици листа от боровинки, залейте ги с топла вода и оставете чая да се запари. Пийте по 100 мл четири пъти преди хранене.

Чаят от жълт кантарион също ще облекчи болките и ви помогне да се справите с инфекцията. Една - две супени лъжици кантарион се варят във вода и се оставят да се запарят за около 10 минути. Пие се по около 50 мл. три пъти на ден.

Чай от лайка. За да си приготвите тази напитка ще са ви необходими една супена лъжица лайка и една чаша топла вода.

Има още доста рецепти, които могат да ви бъдат от помощ, но преди да предприемете лечение е добре да посетите специалист, с който да се консултирате.