Глог - горският лечител

Точно тогава е времето, в което можете сами да си наберете глог, от който да си приготвяте през зимата вкусен чай или сладко.

Но защо ви занимавам точно тези горски плодчета?

Защото глогът е не само вкусен плод, но е и много мощен антиоксидант с изключително полезни за организма ни свойства.

Този горски плод съдържа много полезни вещества, които помагат за лечението на редица заболявания като високо кръвно, проблеми с менструацията, заболявания на сърдечно - съдовата система, наднормено тегло, безсъние и други.

В глога се съдържа активното вещество проантоцианидин, което е най - мощният антиоксидант и благодарение на него глогът  подобрява работата на сърдечния мускул, справя се с аритмията, улеснява работата на кръвоносните съдове и предпазва от инфаркт.

Ако страдате от безсъние, нервни сте или сте преуморени, можете да си приготвите чай от глог или да приемете хранителна добавка HAWTHORN на Biovea и от нервността и безсънието ви няма да остане и следа.

Глог се препоръчва и ако страдате подут корем, газове и други проблеми с перисталтиката.

Малките горски плодчета помагат и за изгарянето на излишните мазнини, като забързват метаболизма и пречистват организма от токсини.

Съдържащите се в глога витамини и минерали помагат и при простуда, грип и вирусни заболявания.

Ако имате възможност и желание, можете сами да си наберете плодчета глог и да си приготвите запарки, чаеве, отвари, с които да подсилите организма си през зимата.

Ако нямате свободно време, можете да потърсите хранителна добавка HAWTHORN, която съдържа единствено глог, без никаква захар или изкуствени оцветители и добавки.

Достатъчно е да приемате по една капсула два пъти дневно и можете да сте спокойни, че от безсънието, раздразнителността, сърдечните проблеми няма да остане и помен.