Goji Berry за здрава сърдечно - съдова система

В следващите няколко минути ще си позволим да ви запознаем с това уникално малко плодче и неговите ползи за здравето ни.

Наясно сме, че има много други храни, които също са толкова полезни, но годжи бери оказва положително въздействие върху почти всички органи в човешкото тяло, което го прави изключително полезно както за лечение, така и за профилактика на различни заболявания.

Годжи бери е от много голяма полза за сърдечно – съдовата система, защото:

  • Нормализира кръвното налягане - използването на хранителни добавки Goji Berry на Biovea помага за стабилизирането на кръвното налягане;
  • Грижи се за нормалните нива на холестерола - в плода се съдържат антиоксиданти, които не позволяват образуването на холестеролни плаки в кръвоносните съдове и така се намалява риска от инфаркт или инсулт;
  • Укрепва сърцето и кръвоносните съдове - в годжи бери се съдържат антоциоанини, които укрепват сърдечния мускул и се грижат за еластичността на артериите;
  • Спомага за подобряване на кръвообращението - редовната употреба на хранителни добавки Goji Berry на Biovea блокира пероксидацията на липиди в кръвта, което предпазва от сърдечно - съдови заболявания, подобрява кръвообращението и микроциркулацията в малките кръвоносни съдове, повишава съдържанието на кислород в кръвта и намалява киселинността.

Консумацията на годжи бери помага за понижаване на теглото, защото:

  • Плодът има ясно изразени антицелулитни свойства;
  • При редовна употреба, приетата храна се превръща в енергия, а не в мастна маса.

Освен това, консумацията на сушени плодове или хранителни добавки помага да изглеждаме по - млади и да се чувстваме по - енергични.

Годжи бери се използва доста успешно и за намаляване на риска от появата на ракови образувания. Антиоксидантите, които се съдържат в състава му могат да се справят със свободните радикали, които са основните причинители за появата на това страшно заболяване.