Хапвайте папая за здрава храносмилателна система

В България този екзотичен плод не е много популярен, незнайно поради какви причини, но в останалия свят се възползват от неговите полезни свойства, които никак не са малко.

Ще ви запозная с някой от ползите за здравето, които може да ви донесе употребата на този плод, без значение дали го хапвате пресен или го приемате под формата на хранителни добавки Biovea.

Нормализира работата на храносмилателната система

Папаята съдържа папин ензими и фибри, които помагат за преодоляване на проблемите с храносмилането, храносмилателни разстройства като запек и най - важното - предотвратяват появата на хемороиди. Медицински изследвания са показали, че при редовна употреба на папая пречиства храносмилателната система и дори спомага за намаляване на теглото.

Укрепва имунитета

Отново според редица медицински изследвания папаята в суров вид или приемана като добавка PAPAYA ENZYME не само укрепва имунната система, но е и много добро превантивно средство срещу кашлица, грип или настинки.

Грижи се за бъбреците

Семената от папая съдържат флавоноиди, които имат свойството да се грижат за здравината на бъбреците.

Предотвратява стареенето на клетките

В цитрусовия плод има високи концентрации на бета - каротин, който при поглъщане се превръща във витамин А, което го прави отличен източник на антиоксиданти, като по този начин помага за предотвратяване стареенето на клетките и се грижи на нормалните нива на холестерола.

Помага на сърдечно - съдовата система

Освен флавоноиди и бета - каротин, в папаята се съдържат и калий, магнезий, влакна, фолиева и пантотенова киселина, които превръщат плода в отличено средство за борба със сърдечни - съдовите заболявания и рака на дебелото черво.

Страхотно противовъзпалително средство

Високото съдържание на папаин и химопапаин облекчават възпалителните процеси, борят се с различни кожни заболявания като кожни лезии, псориазис и помагат за заздравяване на изгаряния.