Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 30 лева

Храни, които се грижат за здравето на ендокринната система

Според някой медицински изследвания, всеки втори човек страда от подобно заболяване, като най-голям е процентът на заболяванията на щитовидната жлеза. За щастие, за да поддържаме здравословната функция на щитовидната си жлеза не са необходими много усилия, а само да приемаме хранителни добавки Biovea и да консумираме някой определени храни.

Учени от САЩ преди време представиха списък на храните, които имат положителен ефект върху ендокринната система и ето какво включва той.

Бобови растения

Бобовите растения доставят на организма повече фибри, от колкото всички други плодове и зеленчуци. Според учени от университета в Илинойс, големият прием на фибри помага за предотвратяване на синдрома на поликистозните яйчници, заболяване, което може да доведе до повишаване нивата на инсулин и други здравословни проблеми от хормонален тип. Диета, богата на фибри намалява симптомите и усложненията на заболяванията на щитовидната жлеза.

Плодове и зеленчуци

Антиоксидантите като витамин С и бета - каротин, които се съдържат в плодовете и зеленчуците помагат на организма да се бори със заболявания на ендокринната система. Сред най-полезните храни са горските плодове, доматите, чушките, малините, крушите, ябълките.

Зърнени храни

Зърнените храни са богати на фибри и антиоксиданти. Зърнените храни съдържат също така и йод, който е изключително важен за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. За ендокринната система най-ценни са храни като елда, кафяв ориз, овесени ядки.

Риба и ленено семе

В рибата и лененото семе съдържат много високи стойности на омега-3 киселини, които са важни за целия организъм. При проблеми с щитовидната жлеза лекарите препоръчват да се консумира редовно сьомга, херинга, сардини, както и ленено семе с кисело мляко.

Хранителни добавки

Тъй като дори и при правилно хранене е възможно да не можем да приемем всички необходими витамини и минерали, които да се погрижат за нормалното функциониране на ендокринната ни система специалистите препоръчват да приемаме и хранителни добавки.