Хранителни добавки Biovea за здрава ендокринна система

Какво представлява тази толкова важна система за нашия организъм?

Ендокринната система се състои от голям брой жлези, които са разположени в различни области на телата ни. Тези жлези произвеждат хормони, които  отиват директно в кръвта и по този начин контролират функциите на органите ни.

 Хормоните, които произвежда еднокринната система влияят върху развитието, растежа, обмяната на веществата, размножаването и точно това прави тази система толкова важна за нашия организъм.

Ако ендокринната система не работи правилно и жлезите не могат да произведат достатъчно хормони, тази липса на хормони се нарича хипофункция, а когато произведените хормони са над нормалното, това се нарича хиперфункция.

И в двата случая това означава, че системата не работи правилно и имаме ендокринно заболяване, с което трябва да се справим.

Заболяванията на еднокринната система зависят от това, коя жлеза е засегната, като най - честите заболявания са диабет, гуша (ендемична гушевост ), разстройства в храненето, нарушена обмяна на веществата.

За да започне правилно лечение е необходимо да се посети ендокринолог, който да диагностицира заболяването и да започне лечението. Най - често заболяванията на ендокринната система се лекуват чрез коригиране на хормоналния баланс, като се прилага хормонално лечение в комбинация с хранителни добавки Biovea.

Хранителните добавки са важна част от лечението, тъй като доставят на организма нужните му витамини и минерали.

Заболяванията на ендокринната система не трябва да се подценяват, а при първите симптоми трябва да се посети лекар и да започне лечение за нормализиране на хормоналния баланс.