Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 30 лева

Хранителни добавки Biovea за здрава ендокринна система

Какво представлява тази толкова важна система за нашия организъм?

Ендокринната система се състои от голям брой жлези, които са разположени в различни области на телата ни. Тези жлези произвеждат хормони, които  отиват директно в кръвта и по този начин контролират функциите на органите ни.

 Хормоните, които произвежда еднокринната система влияят върху развитието, растежа, обмяната на веществата, размножаването и точно това прави тази система толкова важна за нашия организъм.

Ако ендокринната система не работи правилно и жлезите не могат да произведат достатъчно хормони, тази липса на хормони се нарича хипофункция, а когато произведените хормони са над нормалното, това се нарича хиперфункция.

И в двата случая това означава, че системата не работи правилно и имаме ендокринно заболяване, с което трябва да се справим.

Заболяванията на еднокринната система зависят от това, коя жлеза е засегната, като най - честите заболявания са диабет, гуша (ендемична гушевост ), разстройства в храненето, нарушена обмяна на веществата.

За да започне правилно лечение е необходимо да се посети ендокринолог, който да диагностицира заболяването и да започне лечението. Най - често заболяванията на ендокринната система се лекуват чрез коригиране на хормоналния баланс, като се прилага хормонално лечение в комбинация с хранителни добавки Biovea.

Хранителните добавки са важна част от лечението, тъй като доставят на организма нужните му витамини и минерали.

Заболяванията на ендокринната система не трябва да се подценяват, а при първите симптоми трябва да се посети лекар и да започне лечение за нормализиране на хормоналния баланс.