Как да облекчим симптомите при менопауза?

По време на този период, ( който може да продължи от 4 до 7 години) настъпват различни физически и емоционални промени. Симптомите, че менопаузата настъпва най - често са:

Липса на редовна менструация;

Вагинална сухота;

Горещи вълни;

Промени в настроението;

Избиване на пот;

Тревожност, раздразнителност;

Промяна в теглото.

Има много начини за облекчаване на симптомите на менопаузата, с някой от които ще ви запознаем сега, в желанието си да бъдем от помощ на всички жени, които преминават през този не лек период.

Горещи вълни

Около 75 на 100 от жените в менопауза имат горещи вълни, които обикновено продължават от 3 до 5 години. Горещите вълни се появяват напълно внезапно и жената има усещането, че лицето, шията и гърдите и изгарят. При някой жени горещите вълни са придружени с изпотяване, гадене и световъртеж.

Един от начините да се справите с неприятните горещи вълни са като приемате добавки за нормализиране на хормоналния баланс на Biovea, които ще намалят драстично приливите на горещи вълни. Освен това:

Спете в хладно помещение;

Пийте много вода;

Правете упражнения;

Намалете пикантните храни.

Промени в настроението и намаляване на сексуалното желание

Ако усетите, че имате големи колебания в настроението, нямате желание за секс или не можете да спите нощем, това също са симптоми на менопаузата.

В тези случаи ще ви помогнат редовните физически упражнения, масажите и разбира се хранителните добавки за здравето на жената.

Вагинална сухота

По време на менопаузата нивото на естроген се понижава драстично, влагалищните стени изтъняват, влагалището става сухо и това може да причини болки при секс.

За да предотвратите вагиналната сухота можете да използвате нехормонални кремове и гелове, да пиете повече вода и да правите упражнения за поддържане на нормалния тонус. Опитайте с упражненията Кегел, които помагат за укрепване на тазовите мускули и вагиналния канал.