Какво е важно да знаем за дихателната система?

Самият процес на дишане - издишане се нарича газообмен, тъй като с вдишването ние приемаме кислород, а с издишването изхвърляме въглероден двуокис. В извършването на този газообмен участват всички органи на дихателната система, която включва: носна кухина, ларингс, носоглътка, бели дробове.

Когато вдишваме въздух от околната среда, заедно с кислорода ние вдишваме и различни прахови образувания, полени и други вредни микроорганизми, които могат да причинят различни заболявания на дихателните пътища.

Най - честите заболявания на дихателната система са: остри респираторни заболявания, грип, пневмония, хронични заболявания, астма, алергии, болести на белия дроб и други.

Можем ли да предпазим дихателната си система?

За си осигурим нормална работа на органите, които ни помагат да дишаме, е добре да се погрижим за хигиената им и да приемаме хранителни добавки Biovea.

Приема на хранителни добавки е важен, тъй като те могат да ни осигурят не само по - добра работа на органите на дихателната система, но и да ни предпазят от някой от най - честите заболявания на дихателните пътища.

Как да направим хигиена на органите, с които дишаме?

Тук специалистите са единодушни, че чистия въздух, разходките на открито и спането в добре проветрени помещения оказва много добро влияние върху органите, с които дишаме. Не бива да се пренебрегват и здравословното хранене, тренировките и най - вече дихателните упражнения.

Ако се грижим добре за правилната работа на дихателната си система и приемаме подходящите хранителни добавки, не само по-малко ще се разболяваме от респираторни заболявания, но и организмът ни ще е по - здрав и силен.