Блог на Biovea.bg - Кои са важните хранителни добавки за жени според Biovea?
Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 30 лева

Кои са важните хранителни добавки за жени според Biovea?

Ето кои витамини, минерали и хранителни вещества са важни за здравето на жените.

  • Калций

Дамите страдат по - често от заболявания на костите и по - специално от остеопороза, затова е добре да приемат калций, който играе голяма роля за здравината на костите. Според специалистите, жените под 50 години трябва да приемат около 1000 мг. на ден, а жените над 50 дневната доза се увеличава. Храните, които съдържат калций не могат да осигурят нужното количество калций, затова е добре да се приемат допълнително хранителни добавки.

Vitamin D

Този витамин подсилва имунната система и нормализира нивата фосфор и калций. 

  • Омега 3

Omega 3

Омега 3 - мастните киселини са важни  и за здравето на жените, и за здравето на мъжете, тъй като намаляват риска от появата на ракови и сърдечни заболявания, и спомагат за доброто настроение и добрият външен вид. Експертите съветват да се приемат около 1000 мг. Омега 3дневно.

  • Магнезий

Magnezii

Недостигът на магнезий може да доведе до депресии, нервни състояния, нарушения и както ли още не, затова добре дамите да си набавят необходимата дневна доза освен от храната и чрез хранителни добавки Biovea.

Дамите, които навлизат в менопауза задължително трябва да приемат допълнително В 12 и калций, тъй като нивата на естрогена в тази възраст намалява и това е предпоставка за поява на остеопороза.


За здравето на бъдещите майки витамините, които са от голямо значение са:


•    В9 ( фолиева киселина ) - този витамин е от голямо значение за правилното развитие на плода спокойното протичане на бременността.
•    Калций, желязо витамин D и витамин В 12.