Кои са важните хранителни добавки за жени според Biovea?

Ето кои витамини, минерали и хранителни вещества са важни за здравето на жените.

  • Калций

Дамите страдат по - често от заболявания на костите и по - специално от остеопороза, затова е добре да приемат калций, който играе голяма роля за здравината на костите. Според специалистите, жените под 50 години трябва да приемат около 1000 мг. на ден, а жените над 50 дневната доза се увеличава. Храните, които съдържат калций не могат да осигурят нужното количество калций, затова е добре да се приемат допълнително хранителни добавки.

Vitamin D

Този витамин подсилва имунната система и нормализира нивата фосфор и калций. 

  • Омега 3

Omega 3

Омега 3 - мастните киселини са важни  и за здравето на жените, и за здравето на мъжете, тъй като намаляват риска от появата на ракови и сърдечни заболявания, и спомагат за доброто настроение и добрият външен вид. Експертите съветват да се приемат около 1000 мг. Омега 3дневно.

  • Магнезий

Magnezii

Недостигът на магнезий може да доведе до депресии, нервни състояния, нарушения и както ли още не, затова добре дамите да си набавят необходимата дневна доза освен от храната и чрез хранителни добавки Biovea.

Дамите, които навлизат в менопауза задължително трябва да приемат допълнително В 12 и калций, тъй като нивата на естрогена в тази възраст намалява и това е предпоставка за поява на остеопороза.


За здравето на бъдещите майки витамините, които са от голямо значение са:


•    В9 ( фолиева киселина ) - този витамин е от голямо значение за правилното развитие на плода спокойното протичане на бременността.
•    Калций, желязо витамин D и витамин В 12.