Кокосова вода за силен имунитет

Страните, които изнасят най-много кокосова вода са Филипините, Тайланд и Индонезия. Вкусът на тази освежаваща напитка е ядков и сладък. Известна е с това, че има ниско калорийно съдържание, не съдържа вредни мазнини и холестерол и в нея няма добавена захар. Тя е богат източник на полезни хранителни вещества и органични съединения, които са изключително полезни за нашето здраве. Кокосовата вода има славата на естествена изотонична напитка, която осигурява хидратация на тялото ни по-бързо от водата и го снабдява с витамини и минерали. Също така, съдържанието на калий в нея е четири пъти повече от това в бананите.

Какви са нейните ползи?

Кокосовата вода съдържа  желязо, калций, магнезий, витамин С, рибофлавин (витамин В2), цитокинини, лауринова киселина.Тя съдържа и монолаурин, който има действието на антивирусен моноглицерид, които убива много вируси и бактерии в организма.Тъй като е природен и физиологичен електролит, кокосовата вода е една добра алтернатива на енергийните напитки с изкуствени подсладители. Поради високото съдържание на калий, калций и магнезий в нея, кокосовата вода се приема за енергизираща и спортна напитка, която е подходяща за въстановяване след тренировка и помага при мускулни спазми. Кокосовата вода значително повишава имунитета и дава сила и енергия на тялото. Също така, благодарение на калия в нея, препоръчва се на хора, страдащи високо кръвно налягане да пият кокосова вода, заради голямото количество калий в нея. Действа като естествено средство за облекчаване на стомашни проблеми и регулиране на функцията на червата. Тя намалява риска от хипертония, намалява холестерола, повишава метаболизма, подпомага отслабването и осигурява цялостно пречистване на организма. Влияе добре на състоянието на кожата и подобрява нейния цвят, действа благоприятно при проблеми с бъбреците, подобрява кръвообращението, предотвратява риска от инфаркт и намалява образуването на плаки в кръвоносните съдове. Освен това тя спомага за регенерирането на клетките, забавя процесите на стареене и намалява риска от рак

За отлично здраве

Можете да приемате тази страхотна напитка за сила, енергия и здрав имунитет под формата на хранителни добавки от Biovea. Кокосовата вода няма вредни свойства, освен ако човек няма определена непоносимост към нея.Тъй като не съдържа никакви вредни химични вещества, подходяща е да се дава на бебета и деца.