Лененото семе прочиства и защитава организма

Пролетта е времето, в което се опитваме да следваме различни диети за отслабване, пробваме начини да изчистим токсините натрупани в телата ни, за да изглеждаме добре и във форма.

Ако и вие се опитвате да се погрижите за тялото си, тогава може би ще ви е интересно да узнаете, че лененото семе играе важна роля за здравето на жените, тъй като се смята, че е възможно най - добрият продукт за лечение и подмладяване.

Ленът е едно от най - старите култивирани растения в света, а семената му се използват за храна още от каменната ера. Днес лененото семе играе много важна роля в производството на храни и продукти без консерванти и оцветители. Съставът на семето от лен е богато на диетични фибри, калций, калий, магнезий, желязо, витамин В1.

Какво прави лененото семе от Biovea толкова популярен здравословен продукт?

Няма да ви изненадаме, ако кажем, че семената от лен притежават уникални съставки и тъкмо те са причината точно тези малки семенца да са полкова полезни за здравето, но все пак, ето кое е ценното в лененото семе.

В лененото семе се съдържат около 41% мазнини, както и много високо съдържание на полиненаситени алфа - линолеова киселина ( ALA ). Консумацията на ленено семе допринася за всички важни функции на тялото, участва в регенерацията на сърдечно - съдовата система, спомага за повишаване вискозитета на кръвта, има съдоразширяващи свойства.

Лененото семе стимулира перисталтиката, прочиства червата, предпазва от рак на дебелото черво. В семената се съдържа клей, който набъбва в червата и спомага за по - лесното изхвърляне на фекалиите извън тялото.

Семената от лен са едни от най - богатите източници на лигнани, които имат антираков, антиалергичен и антиоксидантен ефект.

Ленено семе Biovea се препоръчва също така при болни от диабет, за нормализиране на хормоните, при възпаления на пикочния мехур, за нормализиране функцията на черния дроб, щитовидната жлеза.