Няколко приложения на етеричните масла, за които може би не знаете

Всеки един от нас поне веднъж е използвал етерично масло, за да ароматизира дома си, за да си вземе ароматна, отпускаща вана, за масаж или за да дезинфекцира кухнята и банята си.

Безспорно се знае доста за приложението на тези масла, но винаги има нещо ново, което да се научи и тъкмо това ще се опитаме да ви разкажем сега.

Преди това обаче е добре да знаете, че е препоръчително, когато решите да използвате етерични масла да сте запознати с действието им и да ги прилагате правилно.

 Добре е и да не се доверявате на случайни търговци, а да купувате маслата от утвърдени магазини като Biovea, за да сте сигурни, че купувате 100% натурален, качествен продукт.

И така, за какво можете да използвате етеричните масла, освен за изброените неща по - горе в статията?

За успокоение

Ако сте тревожни и напрегнати, вместо да взимате успокояващи медикаменти, можете да си приготвите смес от етерични масла, с които бързо и лесно да премахнете тревожността и стреса. В съд с топла вода капнете няколко капки етерично масло от лавандула, мента, лайка и портокал и вдишвайте аромата.

При проблемна кожа

Ако страдате от акне, петна или гъбички, нанесете малко количество масло от чаено дърво на проблемните места и след няколко процедури ще имате гладка и сияйна кожа. Ако пък имате изгаряния - етерично масло от лавандула или чаено дърво ще ви свършат идеална работа.

При запушен нос

Чистите етерични масла Biovea от евкалипт могат да ви помогнат, ако ви е запушен носа и ви е трудно да дишате. Просто трябва да използвате етеричното масло, с което да ароматизирате стаята, в която спите и ще спите спокойно през цялата нощ.

За повишаване на либидото

Вярвате или не, но голяма част от етеричните масла се считат за афродизиаци. Ако искате да повишите сексуалната възбуда на партньора си, направете му масаж със смес от етерични масла от иланг - иланг, роза, жасмин и резултатът няма да закъснее.