Още нещо за етеричното масло от лавандула

За да поправим тази несправедливост искаме да ви запознаем с полезните свойства на едно от най - популярните етерични масла - лавандуловото.

Всички сте виждали лавандулови поля - те толкова са красиви, а аромата, който се носи на километри е толкова нежен и успокояващ. Всички сте използвали козметика, соли за вана или поне освежител за стая с лавандула.

Свикнали сме да нареждаме лавандулата сред растенията, които се използват най - вече в ароматерапията, но тя има много повече лечебни свойства от това да си приготвяме отпускащи вани с етерично масло.

Лечебни свойства на етеричното масло от лавандула на Biovea

Може би ще се изненадате, но лавандуловото масло има не само успокояващо, но и обезболяващо, спазмолитично, потогонно, диуретично, антисептично и антиревматично свойство.

  • Маслото от лавандула подобрява перисталтиката на червата и успокоява стомаха;
  • Тъй като притежава антисептични свойства е много ефикасно за отблъскване на насекоми и вредители;
  • Заради анти - бактериалните си свойства етеричното масло от лавандула на Biovea се използва за инхалации при бронхити, пневмонии и пресипналост;
  • Има добър терапевтичен ефект при заболявания на бъбреците и пикочния мехур, хроничен гастрит, язва на дванадесетопръстника, стомашни и чревни болки;
  • Лавандуловото масло, както и маслото от чаено дърво стимулира растежа на нови клетки, предотвратява развитието на гъбички по кожата;
  • В комбинация с етерично масло от риган, лавандулата е много ефективна при мускулни спазми, ревматизъм и навяхвания;
  • Етеричното масло помага изключително много при главобол, напрегнатост, безсъние, умора и стрес.

Разбира се, няма как да подминем приложението на маслото от лавандула в козметичната индустрия, където се използва за направата на козметични продукти, които освежават, хидратират и подмладяват кожата. Лавандуловото етерично масло е идеално за изтощена и свръхчувствителна кожа, тъй като действа тонизиращо и успокояващо.