Полезни вещества, които всяка бъдеща майка трябва да приема

Колкото и правилно и балансирано да се храните по време на бременност, не можете да си набавите всички необходими за бебето елементи само с храната, затова специалистите препоръчват заедно с балансираната диета бременните дами да приемат хранителни добавки Biovea, за да се погрижат за здравето си и за правилното развитие на плода.

Важни хранителни елементи по време на бременност

Фолиева киселина

Тази киселина е от изключително важна за развитието на ембриона, тъй като участва в синтеза на ДНК и клетъчното делене и е абсолютно необходима за ембрионалното развитие на нервната система. Ако в първите седмици на бременността жената не приема достатъчно фолиева киселина, това може да доведе до малформации при бебето.

Желязо

Желязото е основният компонент на кръвните клетки и хемоглобина. По време на бременност организмът на бъдещата мама трябва да увеличи притока на кръв, за да предостави на плацентата и бебето необходимите хранителни вещества, а за образуването на кръв трябва желязо. С една добре балансирана диета (около 2500 ккал.) и с прием на хранителни добавки Biovea бъдещата мама може да осигури всички хранителни вещества на плода.

Йод

Дефицитът на йод може да доведе до забавяне на развитието на бебето, спонтанен аборт или до проблеми с щитовидната жлеза на майката.

Калций

Калцият е нужен и за бъдещата мама и за плода. Той е строителният материал на костите, зъбите и участва в процесите на съсирване на кръвта и мускулната контракция. Липсата на достатъчно калций може да доведе до неправилно развитие на костната система на бебето. Ако поради някаква причина майката не може да приема млечни продукти или зелени листни зеленчуци, тогава се налага калцият да се приема под формата на добавки или мултивитамини.