Сок от червена боровинка за пречистване на черния дроб

За да работи черния дроб на 100% се налага да се погрижим за неговата работа и да го пречистваме през определен период от време.

Има многобройни рецепти в интернет пространството за детоксикация на черния дроб, някой от които са доста сурови и включват клизми, строги диети и прием на очистителни, но ние ще ви представим няколко лесни начина да помогнете на черния си дроб само с помощта на сокове и хранителни добавки Biovea.

Пийте сок от червена боровинка

Сокът от боровинка перфектно пречиства лимфната система, осигурявайки на организма биологично активни вещества - фитонутриенти, които са нужни за нормалното функциониране на черния дроб. Лимфната система играе жизненоважна роля в пречистването на клетките и тъканите на тялото. Веществата, които се съдържат в червената боровинка облекчават работата на черния дроб, помагайки му да „изхвърли боклука”, който се е натрупал в него.

Сокът от червена боровинка трябва да е напълно натурален, прясно изстискан и без никакви добавки и захари. Разтворете 100 мл. сок в един литър вода. Пие по един литър сок на ден.

Пийте топла вода с лимон

Пресният лимонов сок има тонизиращ ефект върху черния дроб и подобрява храносмилането. Той също така помага за пречистването на черния дроб, жлъчката и тънките черва, намалява отрицателното въздействие на канцерогените и понижава нивата на „лошия” холестерол.

Лимоновият сок трябва да се пие сутринта, тъй като тогава тялото ни е в естествен процес на пречистване. Изстискайте сока от половин лимон в топла вода и го изпийте. Една чаша топла вода с лимон е достатъчна за деня.

Хранителни добавки Biovea

Добавките съдържат всичко необходимо,  за да поддържате черния си дроб чист и работещ на 100 %.

За да има желания ефект детоксикация на черния дроб трябва да намалите захарта, трансмазнините и алкохола.