Спирулина за подобряване функцията на щитовидната жлеза

Казвам ви това, тъй като тези и още други симптоми говорят за проблем с щитовидната жлеза и не бива да ги пренебрегвате в никакъв случай.

От проблеми с щитовидната жлеза страдат над 70% от хората по света и заболяването както споменах не е за пренебрегване, но ако се вземат навременни мерки лечението е напълно успешно.

Как можете да подобрите функционирането на ендокринната система?

Както при всяко останало заболяваие и при заболяване на щитовидната жлеза е много важно да промените начина си на хранене и живот. За да работи правилно щитовидната жлеза, то тя се нуждае от храни и хранителни добавки Biovea, които съдържат йод, желязо, мед, селен, витамини от В група.

Кои храни и добавки са полезни за ендокринната система?

Риба, морски дарове, водорасли ( спирулина )

Рибата и морските дарове са богати не само на омега 3 киселини, но и на витамини, микроелементи и минерали като йод, цинк и мед. Спирулината е богата на йод, но по - важното е, че в нея се съдържат бета - каротини, които осигуряват важния за нормалната работа на щитовидната жлеза витамин А, както и тирозин, които е важна за ендокринната система аминокиселина.

Годжи бери

Годжи бери е богат източник антиоксиданти и флавоноиди, които се борят успешно със свободните радикали в организма.

Ядки

Ядките са много полезни за ендокринната система, тъй като в тях се съдържат големи стойности на селен. Особено полезен за нормалното функциониране на щетовидната жлеза е бразилският орех.

Мака

Перуанския корен е богат източник на цинк, витамин В, желязо, мед и подпомага балансирането на хипофизата, а оттам – помага за подобряване работата на щитовидната жлеза.