Тинктура от валериан бори неврозата и безсънието

Ако имате някой от тези симптоми ви съветваме да посетите специалист и да вземете мерки, които да ви предпазят от задълбочаването на проблема с нервната система.

Съвременната медицина може да ви предложи различни медикаменти срещу невроза, но ако не искате да трупате в организма си химия, ето как можете да си помогнете и сами.

Хранителните добавки за нервната система на Biovea са първата стъпка, която можете да предприемете, за да се справите с неврозата. Казваме това, тъй като добавките са разработени на базата на натурални, природни продукти и могат наистина да ви бъдат от полза.

Заедно с редовния прием на добавките можете да приложите и няколко народни рецепти срещу невроза, които ще ви споделим сега.

Рецепта с мед

За лечение на неврози използвайте пчелен мед. 60 грама мед се разтваря в 500 мл. преварена вода, охлажда се до стайна температура и напитката се пие през 3 - 4 часа по 150 грама. Лечението с мед не само се справя с неврозата, но и подобрява съня и общото здравословно състояние.

Рецепта с риган за нервната система

Две супени лъжици риган се запарват в две чаени чаши вода за около час. От „чая” се пие по половин чаша преди хранене. Инфузията от риган има седативен ефект.

Рецепта с валериан

За да се приготви са нужни две супени лъжици корени от валериан, които се прибавят в две чаени чаши вода и сместа се вари на огъня около 20 минути. След като се свали от огъня, ако сместа е извряла много, към нея се долива още малко вода, за да стане до оригиналния си обем от две чаени чаши. Прецежда се и се пие по половин чаша преди хранене. Тинктурата от валериан помага срещу нервна възбуда, главоболие, безсъние, умствена умора и други заболявания на нервната система.