Трябва ли да приемаме допълнително витамини?

Защо тялото ни се нуждае от допълнителен прием на витамини и минерали от Biovea?

Както споменахме, тялото ни се нуждае от полезни вещества, които да му помогнат да бъде в добра форма и да му дадат сили да се справи с различните заболявания. Ако липсва някой важен витамин или минерал, това може да вложи здравето ни.

Витамин А е много важен за зрението и за имунната ни система. Ако тялото ни не си набави достатъчно количество витамин А, това може да доведе до слепота, различни инфекциозни заболявания и дори до увреждане на бебето, докато е още в утробата на майката.

Витамин В  осигурява енергия на телата ни, разграждайки правилно храната, която приемаме.

При дефицит на витамин С  имунната ни система отслабва, което води до появата на анемия, слабост и други.

Витамин D и К се грижат костите ни да са здрави, а витамин Е ни от сърдечно - съдови заболявания, заболявания на очите, нервната и имунната ни система.

Минерали като калий, хлор, натрий, фосфор, калций спомагат за здравината на костите, а други като цинк, желязо, флуор, манган, йод, селен, мед, никел участват във възстановяването на увредени клетки и транспортирането на кислород.

Тъй като организмът ни не може да си набави всички необходими вещества сам, начинът да му помогнем е, като да му ги набавим като приемаме хранителни добавки Biovea.