Блог на Biovea.bg - Витамини, отговорни за здравето на мъжката репродуктивна система
Телефони за бърза поръчка
0878567491 0892207117
Безплатна доставка при поръчка над 30 лева

Витамини, отговорни за здравето на мъжката репродуктивна система

Според някой руски изследователи, това са витамините: А;В1, В3, В6, В9; С; D; Е.

Тези витамини са особено важни за здравето на мъжа, тъй като подпомагат сексуалната функция, но и имат благоприятен ефект върху нервната, храносмилателната, сърдечно - съдовата система на мъжа.

Витамин А

Укрепва защитните сили на организма, повишава потентността, подобрява функционирането на мъжката полова система. Бета - каротинът се съдържа в храни като моркови, тиква, риба, масло, яйчен жълтък.

Витамини В1, В3, В6, В9

Витамините от В групата стимулират централната и периферната нервна система, като по този начин повишават либидото и чувствителността. Всеки един витамин от тази група извършва определена функция за репродуктивната система.

Витамин В1 ( тиамин ) енергизира мозъка, мускулите, нервната система, намалява умората, нормализира съня. Присъства в храни като бобови култури, картофи, брашно, фъстъци, свинско месо.

Витамин В3 ( ниацин ) е отговорен за нормалното функциониране на мозъка и допринася за подобряване на кръвообращението. Съдържа се в хранителни добавки Biovea и в храни като цвекло, ядки, бирена мая, риба тон и сьомга.

Витамин В6 ( пиридоксин ) - оказва влияние върху нервната система и образуването на серотонин ( хормона на щастието ). Съдържа се в слънчогледовото семе, бананите, яйцата, морковите и морските дарове.

ВитаминВ9 ( фолиева киселина ) - участва пряко в процеса на образуването на серотонин и норепинефрин. Необходим е за тялото, за да запази здравето на репродуктивната функция на мъжа. Източници на фолиева киселина са магданоза, цитрусовите плодове, целината.

Витамин С- има пряко участие в процесите на привличането, като участва в синтеза на допамин, серотонин и ендорфин. Разширява кръвоносните съдове, увеличава притока на кръв към пениса. Източници на витамин С са зеленчуци, плодове, цитруси, зеле, чушки.

Витамин D- отговорен е за мъжките хормонални нива в кръвта и е свързан с узряването и действието на сперматозоидите. Съдържа се в млечните продукти, яйцата, рибеното масло Biovea.

Витамин Е – подпомага работата на жлезите на вътрешната секреция. Съдържа се в ядките, семената, месото, млечните продукти, спанака.