Витамините и подрастващите

Балансираното и пълноценно хранене може да им осигури най – важните вещества, но за да сме спокойни е добре да им осигурим  допълнително хранителни добавки за деца Biovea, които могат да попълнят липсата на някой важен витамин или минерал, особено ако децата не обичат някой храни.

Кои вещества задължително трябва да присъстват в храненето на децата?

Витамин А ( Ретинол )

Витамин А е отговорен за правилното изграждане и здравината на скелета, взима участие в изграждането и регенерацията на лигавиците, играе важна роля за работата на белите дробове, храносмилателната система  и стимулира процеса на растеж.

Витамин В1

Поддържа зрителната функция, регулира обмяната на веществата, грижи се за умствената дейност и здравето на нервната система.

Витамин В2

Подпомага растежа, взима активно участие в обмяната на веществата, играе роля в растежа и здравината на ноктите, косата и кожата.

Витамин В6

Отговорен е за правилната работа на нервната система, взима участие в образуването на червените кръвни клетки.

Фолиева киселина

Участва в кръвообразуването, предотвратява развитието на анемия, грижи се за здравината на кожата.

Витамин В12 -  активизира нервната система

Аскорбинова киселина ( Витамин С )

Предпазва децата от развитието на вирусни инфекции и патогени, подсилва имунната система, предпазва от простудни заболявания. Витамин С спомага за здравината на зъбите и венците, подпомага възстановяването на червените кръвни клетки, тъканите и костите.

Витамин D

Предотвратява появата на рахит при децата в ранна детска възраст, регулира калциево - фосфорния метаболизъм,

Витамин К

Осигурява правилното функциониране на кръвоносната система.

Витамин РР

Помага за абсорбирането на въглехидратите, протеините, мазнините и минералите.

Токоферол ( Витамин Е )

Повишава защитните сили на организма, грижи се нормалната работа  на нервната и кръвоносната системи, влияе благотворно върху изграждането на мускулатурата на децата.