Защо да пиете зелено кафе?

На пазара присъстват различни продукти за отслабване и те наистина не са никак малко, но ние искаме да ви запознаем с един напълно натурален продукт, който вие познавате отлично, но в печения му вариант.

Става дума за зеленото кафе на Biovea и неговите свойства, които направиха революция в отслабването преди няколко години.

За свойствата на зеления чай се знае отдавна, но кафе за отслабване? Малко е странно, особено когато вие познавате действието на кафето, а и предполагаме го пиете всеки ден, нали?

Тънкият момент тук е, че говорим за зелено ( не печено) кафе, което притежава свойства малко по - различни от тези на познатото ни кафе.

Какво отличава зеленото кафе от печеното и защо то може да ви помогне в отслабването?

Когато зърната на кафето са сурови, те са обвити в ципа, която съдържа хлорегонова киселина, която се разгражда на по - прости елементи при печене и губи свойствата си. Важното на тази киселина е, че именно тя забавя абсорбцията на въглерод в храносмилателния тракт.

И какво от това, може би се питате?

Известно е, че бързата абсорбция на въглерод води до отлагането на мазнини. При приемане на зелено кафе, хлорегоновата киселина, която се съдържа в него не позволява това да става бързо, като така предотвратява на мазнините да се натрупат и разрушава натрупаните вече мазнини.

Освен това, макар и зелено, това си е кафе и в него се съдържа кофеин, за който знаем, че ускорява метаболизма и също спомага за намаляване на теглото.

Като прибавим и това, зеленото кафе освен, че помага за отслабване действа и като мощен антиоксидант и има положителен ефект върху организма като цяло, мислим, че този продукт е изключително полезен за употреба.