Хранителна добавка Alpha Lipoic Acid + Riboflavin - MAXLIFE Supplements-СЪС СРОК НА ГОДНОСТ 11/2024Г

  • Марка MAXLFIE Supplements
  • Модел 60 капсули
  • Наличност В наличност
  • 45,00 лв.
  • 16,00 лв.


Бърза поръчка


Мощен антиоксидант, неутрализиращ свободните радикали. Помага при детоксикация на черния дроб и организма. Поддържа оптимални нива на инсулин, контролира метаболизма и теглото. Допринася за преобразуване на въглехидратите, протеините и мазнините в енергия. За защита на очната леща и ретина от дегенерация, облекчава симптомите при очни проблеми. Помага за усвояването на коензим Q10.

Алфа-липоевата киселина е антиоксидант, който се използва широко в профилактиката на редица здравословни проблеми. Основната й функция е да увеличава производството на глутатион - антиоксидант, който помага за освобождаване от токсичните вещества от черния дроб. Алфа-липоевата киселина лесно се абсорбира в кръвоносния поток и може да преминава през кръвно-мозъчната бариера. Спомага за по-ефективното действие на витамините C и E. Предпазва от дегенерация на лещата и ретината на очите.

Защо да използваме алфа липоева киселина?

Един от основните проблеми при хората с висока кръвна захар е повишеният оксидативен стрес, свързан с повишено производство на свободни радикали. Заради захарта, те са подложени на по-голям оксидативен стрес, който е причина за усложненията ,които се появяват.

АЛК е необичаен антиоксидант, поради възможността да действа както във водна, така и в мастна среда. Поради тези си качества тя лесно се усвоява и транспортира до много органи и системи – мозък, черен дроб и периферни нерви, като преминава през липидно-белтъчната клетъчна мембрана и действа на клетъчно ниво. Когато алфа липоевата киселина се комбинира с други антиоксиданти, като Витамините С и Е, способността на организма да се бори със свободните радикали многократно нараства.

АЛК усилва ефекта на други важни антиоксиданти като глутатион и коензим Q10, които играят ключова роля в борбата със стареенето и появата на хронични възпаления. В комбинация с Витамините от група В подпомагат производството на енергия в човешкият организъм, като превръщат белтъците, мазнините и въглехидратите от приетата храна в енергийни субстанции. ALA постига този ефект чрез протекция на митохондрийте. В тях се осъществява производството на енергия. Когато са защитени адекватно от оксидативният стрес те функционират правилно и организмът се обезпечава с достатъчно количество енергия.

Прилага се успешно при увреждане на периферните нерви в резултат на токсичното въздействие на високите кръвно-захарни нива.

Алфа-липоевата киселина предотвратява костната загуба, чрез потискане на синтеза на остеокластите. Това са клетки, които участват в разграждането на костта. Благодарение на тези резултати от предварителните проучвания се очаква АЛК да се използва широко при дегенеративно обусловените костни проблеми.

Благоприятства намаляването на теглото и регулирането на обмена на. Ограничава натрупването на мазнини и ускорява изгарянето на мастните киселини. Намалява нивото на холестерол и кръвна захар и увеличава концентрацията на гликоген в черния дроб. Киселината подобрява функциите на черния дроб и го защитава от въздействието на външни и вътрешни увреждащи фактори. Съвместно с други антиоксиданти се прилага при вродени кръвни проблеми.

Състав: Алфа липоева киселина 350mg, Рибофлавин 14mg
Употреба: Да се приема 1-2 капсули дневно с храната или според предписанието на лекар.
Опаковка: 60 капсули в контейнер.

Произход: България

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Сходни продукти

Хранителна добавка BOSWELLIA 600 мг 100 капсули - MAXLIFE Supplements-СЪС СРОК НА ГОДНОСТ 11/2024Г

Босвелията е известна с мощното си противовъзпалително действие. Наричана още Индийски тамян, Босвел..

16,00 лв. 34,00 лв.

Хранителна добавка MAXIMUM BETA GLUCAN 1500 мг 60 капсули - MAXLIFE Supplements

В своята добавка MAXIMUM BETA GLUCAN 1500 мг 60 капсули - MAXLIFE предоставя за Вас мощнит..

19,00 лв. 39,00 лв.

Хранителна добавка Cal-Mg-Zinc 180 табл - MAXLIFE Supplements-СЪС СРОК НА ГОДНОСТ ДО 11/2024Г

За здрави кости и зъби. Предпазва от загуба на костна маса. Необходим за правилното кръвосъсирване и..

19,00 лв. 43,00 лв.

Етикети: Maxlife, supplements, хранителна, добавка, алфа, липоева, киселина, ала, антиоксидант, детоксикация, метаболизъм, дегенерация, глаукома, невропротекция, костна, плътност, детокс, ala,