Хранителна добавка Biovea EVENING PRIMROSE OIL 500mg

  • Модел 120softgels
  • Наличност В наличност
  • 44,80 лв.


Бърза поръчка

Biovea EVENING PRIMROSE OIL 500mg - Хранителна добавка за здраво сърце, имунна система и кожа

Оказва положителен ефект върху сърдечно-съдовата, имунната система и кожата. Спомага за поддържане на здравословно тегло и здравето на гърдите. Облекчава симптомите, свързани с висока кръвна захар. Облекчава предменструалния синдром и менопаузата. Естествен хормонален регулатор.

Състав: Масло от вечерна иглика 500mg (Линоленова киселина (Омега 6 Мастни киселини)  340mg, Гама Линоленова киселина (GLA)  45mg  ( Омега 6 Мастни киселини),  Олеинова киселина (Омега-9 мастни киселини) 25mg

Други съставки: Желатин, глицерин, пречистена вода.

Употреба: Да се приема 1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 120 софтгел капсули в контейнер.

Чудесен източник на линолова киселина, а също и на друг вид мастна киселина, наречена гама-линоленова киселина (GLA). Тази мастна киселина, която обикновено се произвежда от организма от линоловата киселина, се трансформира от тялото в ейкозаноиди - хормоноподобни химикали, които включват простагландини. Простагландините помагат за контролирането на процеси като възпалението, кръвосъсирването и синтеза на холестерола.

Внимание: Ако страдате от епилепсия или друг вид припадъци, имате шизофрения или сте бременна или кърмачка, консултирайте се с лекар, преди да започнете да приемате масло от вечерна иглика. Маслото от вечерна илика може да причини главоболие и гадене, ако се приема на празен стомах.

Родината на вечерната иглика е Северна Америка. Когато европейците открили вечерната иглика и я отнесли в Европа, тя бързо си спечелила името King's cure-all (кралски лек за всичко, панацея), тъй като тя притежава свойството да повлиява кожни възпаления и рани. Днес вечерната иглика се отглежда в над 30 страни.

Защо да приемате масло от вечерна иглика Biovea ?

Предменструален синдром: Облекчава симптомите на предменструалния симптом като главоболие, депресии, раздразнителност.

Млечна жлеза: намалява болката и чувствителността, свързани с предменструалния синдром и фиброзно-кистозните тъкани на гърдата. Може също да се използва за превенция на онкологични промени на гърдата. Според едно проучване жени с такива проблеми, които приемат GLA, имат по-добър отговор на Tamoxifen (лекарство, използвано за лечение на естроген-зависимия рак на гърдата) от тези, които приемат само Tamoxifen.

Менопауза: ограничава симптомите на менопауза: нощните горещи вълни, и т.н.

Бременност и развитие на плода: Есенциалните мастни киселини изпълняват уникална роля по време на бременността, когато в плода бързо се развиват нови клетки, нови тъкани и нови системи от органи. Развитието на плода изисква есенциални мастни киселини, които могат да се добият чрез маслото от вечерна иглика. Набавянето се осъществява чрез организма на майката.

Синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието : Клиничните проучвания навеждат на мисълта, че децата с такъв синдром имат ниски нива на есенциални мастни киселини – както омега-6, така и омега-3 мастни киселини. Есенциалните мастни киселини са важни за нормалната мозъчна и поведенческа функция.

Кожа: Хранителните добавки с GLA са едно от най-важните средства при профилактика на кожни проблеми. GLA освен това хидратира кожата и я предпазва от окислителните увреждания от околната среда.

Висока кръвна захар: При нея се наблюдават отклонения в обмяната на есенциалните мастни киселини. Едно от тях е разстройство в преобразуването на линолoва киселина в GLA. Чрез допълнителен прием на масло от вечерна иглика може да се избегне това нарушение и да се даде на организма нужното количество GLA. При диабетици с невропатия, изследвани по време на прием на GLA, настъпват значителни благоприятни изменения в мускулната сила, праговете за горещо и студено, усещанията и рефлексите.

Сърдечно-съдова система: Доказано е, че ежедневният допълнителен прием на 3g GLA в продължение на 4 месеца намалява нивата на триглицеридите с 48%, HDL („добрия”) холестерола се повишава с 22% и значително намалява общия холестерол и LDL („лошия”) холестерол.

Високото кръвно налягане (показания над 140/90) е друг рисков фактор за развитието на сърдечни проблеми. В изследване, комбиниращо масло от вечерна иглика и рибено масло като хранителни добавки, кръвното налягане значително се понижава .

Остеопорозно състояние: увеличеният прием на есенциални мастни киселини подобряват обмяната на калция и запазват здрави костите.

Маслото от вечерна иглика Biovea може да се използва в следните случаи:

  • Високо кръвно налягане и сърдечни проблеми
  • Хормонални проблеми, свързани с ниски нива на половите хормони както при мъжете, така и при жените;
  • Увредено зрение.
  • Възстановяване на организма след тежки инфекциозни състояния и прекарани интоксикации;
  • При зарастване на рани; Болки с различен произход;
  • Подмладяване и бърза регенерация на кожата след диети за отслабване и пластични операции;
  • Облекчава неприятните симптоми при менопауза

Възможни взаимодействия:

Ако в момента се лекувате с някой от следните медикаменти, не трябва да приемате допълнително омега-6 мастни киселини, без първо да се консултирате със своя лекар:

Лекарства за разреждане на кръвта -  включително Warfarin (Coumadin) или Clopidogrel (Plavix), не трябва да приемат допълнително омега-6 мастни киселини, без да се консултират с лекар. Омега-6 и омега-3 мастните киселини увеличат риска от кръвотечение.

Ceftazidime -гама-линоленова киселина (GLA) може да увеличи ефективността на Сeftazidime. Антибиотикът се използва срещу множество бактериални инфекции.

Химиотерапия срещу рак - GLA може да увеличи ефекта от противораково лечение като Doxorubicin (Доксорубицин), Cisplatin (Цисплатин), Carboplatin (Карбоплатин), Idarubicin (Идарубицин), Mitoxantrone (Митоксантрон), Tamoxifen (Тамоксифен), Vincristine (Винкристин) и Vinblastine (Винбластин).

Cyclosporine - медикамент, използван за потискане на имунната система след трансплантация на орган.

Приемът на омега-6 мастни киселини заедно със Cyclosporine може да усили имунопотискащите ефекти на това лекарство. Той също може да предпази от увреждане на бъбреците (потенциален страничен ефект от това лекарство).

Phenothiazines (фенотиазени) – Хора, приемащи медикаменти от клас phenothiazines за лечение на шизофрения, не трябва да прилагат масло от вечерна иглика. То може да си взаимодейства с тези лекарства и да увеличи риска от пристъпи. Същото важи и за другите омега-6 мастни киселини. Към групата на тези медикаменти се числят: Chlorpromazine (Thorazine) – Хлорпромазин; Fluphenazine (Stelazine) – Флуфеназин; Perphenazine (Trilafon)– Перфеназин; Promethazine (Compazine)– Прометазин; Thioridazine (Mellaril) – Тиоридазин

Произход: САЩ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Сходни продукти

Хранителна добавка Biovea FLAX SEED OIL 1000mg 120 softgels

Хранителна добавка Biovea FLAX SEED OIL 1000mg 120 softgels. Хранителна добавка за здраво сърце ..

47,10 лв.

Хранителна добавка Biovea MEGA POTENCY FISH OIL 1000mg -СЪС СРОК НА ГОДНОСТ ДО 5/2024Г

Biovea MEGA POTENCY FISH OIL 1000mg - Хранителна добавка, която понижава холестерола, подпомага ..

19,50 лв. 39,00 лв.

Етикети: масло от вечерна иглика, сърце, имунна система, кожа, гърди, здравословно тегло, предменструален синдром, хранителна, добавка, biovea, evening, primrose, oil, 500mg, за, здравето, жените