Хранителна добавка Biovea L-THEANINE 150mg 60 капсули-СЪС СРОК НА ГОДНОСТ 3/2024Г

  • Модел 60 капсули
  • Наличност Не е наличен
  • 30,40 лв.


Бърза поръчка

Biovea L-THEANINE 150mg 60 капсули. Хранителна добавка , която подпомага релаксацията,  увеличава концентрацията    .

Успокоява и подпомага релаксацията, без да предизвиква сънливост. Намалява тревожността и симптомите на предменструален синдром. Увеличава концентрацията, подобрява способността за учене и продуктивността. Понижава кръвното налягане и стреса.

Състав в доза от 1 капсула: L-теанин 150мг.

Други съставки: Оризово брашно, магнезиев стеарат, HPMC капсула. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема по една капсула дневно или на всеки 8 часа, ако е необходимо, или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.

Теанин се извлича от листата на Зеления чай. L-теанин е уникална аминокиселина в свободна форма, намираща се само в чаените растения и гъбите Xerocomus. L-теанин е релаксант и повишава алфа вибрациите, които провокират психическата и физическата релаксация, намаляват стреса и тревожността, без да причиняват сънливост.

Стресът и безпокойството са състояния, които могат да скъсят продължителността на живота. Стресът може да увреди психиката. Това може да доведе до неблагопрятно реагиране на ситуации, като чувство на неудовлетвореност, враждебност или дори нараняване. Стресът бавно разрушава имунната система, намалява резистентността към болести и по този начин позволява на заболяванията да се проявят. Той е причина за нервни разстройства. Цялото население е подложено на стрес. Жените приемащи дневно 200мг L-теанин имат по-ниска честота на симптомите на предменструален синдром. Тези симптоми са включително физически, психически и социални.

Какви са научните изследвания и доказателства за действието на L-теанин Biovea ?

L-теанин по химическа структура е подобен на глутамина, една от трите аминокиселини, имащи отношение към процесите на възбуждане и задържане в мозъка - глутаматна киселина, гутамин и гама-амино бутерова киселина (GABA). Глутаматната киселина е трансмитер (химичен предавател) на възбуждането, гама-амино бутеровата киселина е трансмитер на задържането, а глутамина има роля в обмена и в синтеза на GABA. L-теанин се намесва, като сходен химически във въздействията, които упражнява глутамина и поради това влияе на процесите на успокояване и стабилизиране в мозъка. Проучванията върху опитни животни показват, че дори повтарящи се изключително високи дози L-теанин не предизвикват никакви негативни психологически или физически ефекти. L-теанин може да подпомогне имунната система на тялото, когато то се бори с инфекция, като увеличава способността на Т-клетките да се борят със проблемите. 200мг. от L-теанин Biovea взет преди лягане подобрява качеството на съня, така че човек се сабужда "по-отпочинал" след един „по-ефективен" сън, без необходимост да спи по-дълго.

L-теанин Biovea повишава нивото на гама-аминобутеровата киселина, която има успокояващ ефект, както и повлиява стойностите на серотонина и допамина, имащи отношение към двигателноста, бодроста и доброто настроение („химия на щастието"). По този начин се постига релаксация, запазвайки способноста за дейност.

Изследвания при животни и хора са доказали още положителния ефект на L-теанин Biovea върху кръвообращението на мозъка, нормализиране на кръвното налягане, положително влияние върху имунната система и противо-туморен ефект, както и действието на L-теанин Biovea като антиоксидант, съхраняващ живота на нервните клетки, включително и при недостатъчност на кръвоснабдяването на мозъка.

За L-теанин има общо над сто проучвания публикувани в най-реномирани научни списания.Те определят L-теанин, като продукт, който, подобрява концентрацията, създава усещане за спокойствие и релакс, намалява умствения и физически стрес и подобрява качеството на съня и улеснява запаметяването при учене, намалява негативните ефекти от кофеина, засилва имунната система, намалява симптомите на предменструалния синдром, нормализира кръвното налягане, съхранява живота на нервните клетки включително и при недостатъчност на кръвоснабдяването на мозъка.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Сходни продукти

Хранителна добавка Eurovital PREGNENOLONE 50mg-СЪС СРОК НА ГОДНОСТ ДО 08/2024Г

Eurovital PREGNENOLONE 50mg - Хранителна добавка за добра памет, повишава работоспособността, подобр..

27,00 лв. 45,30 лв.

Етикети: l-теанин, релаксация, тревожност, пмс, концентрация, l-theanine, 150mg, капсули, подпомага, релаксацията, увеличава, концентрацията, антиоксиданти Хранителна, добавка, biovea, цена, 34.00лв., Антиоксиданти