Хранителна добавка Натокиназа NKCP-СЪС СРОК НА ГОДНОСТ ДО 31/10/2024Г

  • 79,00 лв.
  • 63,20 лв.


Бърза поръчка

Натокиназа е ензим, известен също като фибринолитичен ензим, който играе важна роля в разграждането на фибрин, основния компонент на кръвните сгъстявания. Това е важен процес за поддържането на нормална кръвна вязкост и предотвратяването на излишни сгъстявания, които могат да доведат до сърдечно-съдови заболявания.

Структурно, натокиназата е протеин, който се състои от аминокиселини, а специфичната си функционалност изпълнява в резултат на своята третична структура. Тя е част от групата на сериновите протеинази, които са клас от ензими, отговарящи за хидролизата на пептидни връзки в протеините.

Натокиназата се синтезира в различни тъкани и организми, като например в бактерии, гъби и човек. Това екзоензим се отделя в екстрацитоплазмата и може да бъде секретиран в околната среда или в кръвния поток.

Функцията на натокиназата е свързана с разграждането на фибрин, което се осъществява чрез хидролиза на специфични връзки в молекулите на фибриноген и фибрин. Това допринася за разтварянето на кръвните сгъстявания и улеснява нормалния поток на кръвта. Процесът на фибринолиза, който се активира от натокиназата, е регулиран от сложни механизми и включва активирането на протеолитични ензими като активирания фактор XII, тромбинът и тъканните плазминогени.

Помимо своята роля в разграждането на фибрин, натокиназата е известна също и с други потенциални функции. Някои изследвания показват, че тя може да участва в регулирането на имунната система, запазването на нормалната вязкост на кръвта и пречистването на ексцесивни протеини в организма.

Натокиназата има широко приложение в медицината. Тя се използва в терапията на тромбози, сърдечни инфаркти и други сърдечно-съдови заболявания. Освен това, натокиназата се изследва за потенциалното си приложение в различни области като разграждане на фиброзни тъкани, подобряване на циркулацията и подпомагане на храносмилането 

NKCP (Nattokinase Containing Product) на Daiwa е хранителна добавка, произведена от японската фармацевтична компания Daiwa Pharmaceutical. Този продукт е известен със съдържанието на натокиназа (NK), който е фибринолитичен ензим, произведен от соеви зърна, които са известни в японската кухня като нато. 

NKCP Daiwa се предлага в формата на таблетки и е предназначен за перорален прием. Главният активен състав в продукта е натокиназа, която е известна със своите потенциални ползи за сърдечно-съдовата система. Натокиназата допринася за разграждането на фибрин, основния компонент на кръвните сгъстявания. Това помага за поддържането на нормална вязкост на кръвта и предотвратяване на излишни сгъстявания, които могат да доведат до сърдечно-съдови проблеми като тромбози и сърдечен инфаркт.

NKCP Daiwa се стандартизира, за да гарантира консистентност на съдържанието на натокиназа във всяка капсула. Това позволява по-лесно дозиране и контрол на приема на продукта. Дозировката и режимът на прием на продукта обикновено се определят от производителя, като се вземат предвид препоръките за възраст, пол и здравословно състояние на потребителя.

NKCP Daiwa е предназначен да се използва като хранителна добавка и не трябва да се използва като заместител на разнообразната и балансирана храна. Преди да започнете да използвате продукта, винаги е препоръчително да се консултирате със здравен специалист или фармацевт, особено ако имате някакви съществени здравословни проблеми или приемате други лекарства.

Важно е да отбележим, че ефектът на NKCP Daiwa може да варира от човек на човек и някои хора може да имат по-голяма полза от приема му в сравнение с други. Винаги следвайте указанията и препоръките на производителя относно дозировката, начина на прием и продължителността на използване на продукта.

 Характеристики: 

 -          NKCP се извлича от Bacillus subtilis var. натто и е без нежеланата миризма и вискозна текстура на натто. • 

 -          Целта на NKCP е тройна. Да функционира като (1) антикоагулант (2) тромболитик и (3) намалява вискозитета на кръвта. • 

 -          По-голямата част от витамин К2 е елиминиран, поради което е по-малко антагонистичен на други лекарства като варфарин. • 

 -          NKCP е стандартизиран да съдържа специфични нива на протеолитични ензими, секретирани от Bacillus subtilis var. натто. • 

 -          Основният функционален ензим (протеаза) е стабилен при рН 6,0-10,0 и при температури 60  или по-ниски. • 

 -          Безопасността на NKCP е потвърдена в много изследвания върху животни и хора. • 

 -          Производственият процес за този пречистен филтрат от Bacillus subtilis var. натто културата е регистрирана под патент № 3532503 в Япония. Препоръчителна дневна доза 125-500 mg/ден

 -          Единична доза LD50 >5 000 mg/kg

 -          NOAEL при многократно приложение Мъже: > 1325 mg/kg телесно тегло/ден Жени: > 1,541 mg/kg телесно тегло/ден

 -          Мутагенност Отрицателна (± метаболитно активиране)

 -          Антигенност (морски свинчета) Отрицателен за активна системна анафилактична реакция (ASA) и пасивна кожна анафилактична реакция (PCA)

 -          Ефект върху времето на кървене (плъхове) При плъхове, на които е даван орално NKCP, е направен 0,5 mm разрез на върха на опашката след 1 час, за да се измери времето на кървене.

 -           NKCP при 300 mg/kg не удължава времето на кървене.

 -          Взаимодействие с варфарин (плъхове) NKCP при 250 mg/kg се прилага в дванадесетопръстника чрез метода in situ с бримка при плъхове, при които времето на кървене се забавя чрез лечение с варфарин и кръвта, събрана след 6 часа, се измерва за времето на коагулация. Лечението с варфарин значително удължава времето на коагулация в сравнение с контролната група, но не се наблюдава допълнително забавяне на коагулацията в групата на лечение с варфарин + NKCP в сравнение с групата на лечение с варфарин.

 -          Дългосрочно приложение (хора): Двадесет и трима здрави възрастни са получили NKCP по 250 mg/ден в продължение на 12 седмици и не са наблюдавани клинично значими нежелани реакции. Няма статистически значими промени в хематологичните или биохимичните тестове. Пет здрави възрастни получават NKCP по 750 mg/ден в продължение на 6 последователни седмици, за да проучат и наблюдават промените в стойностите на лабораторните тестове (хематологични тестове, биохимични тестове и параметри на кръвосъсирване/фибринолиза) и нежелани събития. В резултат на това ELT се скъсява, t-PA намалява и тестът за тромбопластиногенна активност (TAT) се повишава, но всички стойности са в нормални граници. Освен това не са наблюдавани неблагоприятни събития, което предполага безопасност на NKCP.

 -          Прилагане на високи дози (хора) Осем здрави възрастни са получили NKCP по 1250 mg/ден в продължение на 7 последователни дни. Наблюдението на клиничните признаци и лабораторните тестове бяха използвани за оценка на безопасността на NKCP. Няма клинично значими нежелани реакции. Няма необичайни промени в хематологичните или биохимичните тестове.

Дневен прием:

Да се приемат от 1 до 2 таблети веднъж на ден след хранене.

Указания:

Съхранявайте на сухо и хладно място, дръжте далеч от деца.

Консултирайте се с лекуващия Ви лекар, ако употребявате лекарства свързани с тромбоза или кръвообращение.

Производител: Daiwa Pharmaceutical Co.,Ltd, Japan

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: Хранителна добавка Натокиназа NKCP